top of page

RetroWednesdays - Tottenham Hotspur at the 1981–82 European Cup Winners' Cup

H Tottenham μετείχε στον θεσμό ως νικήτρια του FA Cup ενάντια στην Manchester United.

Η κληρωτίδα στον Πρώτο Γύρο δεν ήταν και τόσο φιλική με τους Spurs καθώς τους έφερε αντιμέτωπους με τον Ajax. Οι Ολλανδοί μπορεί να ήταν πιο έμπειροι στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, όμως η Tottenham ήταν αυτή που πήρε την πρόκριση. Και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο. Νίκη 1-3 στο Άμστερνταμ και νίκη 3-0 στο Λονδίνο!



Στον Δεύτερο Γύρο ο αντίπαλος θα ήταν η Dundalk από την γειτονική Ιρλανδία. Οι Ιρλανδοί ήταν αρκετά μαχητική στο πρώτο παιχνίδι και κατάφεραν να αποσπάσουν ισοπαλία από την Tottenham 1-1. Όμως οι Λονδρέζοι με ένα μεστό παιχνίδι στο White Heart Lane πήραν τη νίκη με 1-0 χάρη στο γκολ του Garth Crooks και την πρόκριση στα Προημιτελικά.


Εκεί αντίπαλος θα ήταν η Eintracht Frankfurt. Όμως η Tottenham δε φοβήθηκε τους Γερμανούς και πήρε τη νίκη με 2-0 στην Αγγλία. Η ρεβάνς στην Φρανκφούρτη ήταν αρκετά δύσκολη. Οι Γερμανοί πίεζαν καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα και το σκορ ήταν 2-0 από το 15ο λεπτό, όμως οι Spurs άντεξαν και έβαλαν το "χρυσό γκολ" στο 80 με τον Glenn Hoddle. Το τελικό 2-1 θα έδινε την πρόκριση στα Ημιτελικά.


Οι Λονδρέζει για να περάσουν στον τελικό που θα γινόταν στο Camp Nou της Βαρκελώνης θα έπρεπε πρώτα να αποκλείσουν την ομάδα που χρησιμοποιούσε το γήπεδο, δηλαδή τη Barcelona. Το πρώτο παιχνίδι έγινε στο White Heart Lane και ήταν αρκετά σφιχτό. Το τελικό 1-1 άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για τη ρεβάνς της Βαρκελώνης. Εκεί, σε ένα ματς που κρίθηκε στις λεπτομέρειες, νικητές ήταν οι Καταλανοί με 1-0. Η Barcelona εν τέλει κατέκτησε και το κύπελλο στην έδρα της απέναντι στην Standard Liège.


Η Tottenham εκτός από την καλή Ευρωπαϊκή πορεία είχε και καλή πορεία στις εγχώριες διοργανώσεις κατακτώντας για δεύτερη σερί χρονιά το FA Cup και κατακτώντας την 4η θέση στο πρωτάθλημα.

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page