top of page

#RetroWednesdays - West Bromwich Albion at the 1978–79 UEFA Cup

Οι Baggies είχαν κάνει μια πολύ καλή χρονιά στο πρωτάθλημα της σεζόν 1977-78. Τερμάτισαν στην 6η θέση και έτσι εξασφάλισαν την παρουσία τους στο Κύπελλο UEFA. Αυτή θα ήταν και η πρώτη παρουσία τους σε Ευρωπαϊκή διοργάνωση της UEFA μετά από 10 ολόκληρα χρόνια.



Η περιπέτειά τους ξεκίνησε με αντίπαλο την Galatasaray. Μπορεί η Τουρκική ομάδα να είχε περισσότερες Ευρωπαϊκές παραστάσεις όμως η West Brom ήταν πιο δυνατή. Η ομάδα από τα West Midlands πήρε δύο νίκες με ίδιο σκορ (3-1) και προκρίθηκε σχετικά εύκολα στην επόμενη φάση.


Στον δεύτερο γύρο, η κληρωτίδα έφερε ως αντιμέτωπο στην West Brom, την Braga. Οι Baggies παρουσίασαν ένα εξαιρετικό σύνολο που δε φοβήθηκε καθόλου την έμπειρη Πορτογαλική ομάδα. Αντ' αυτού έκανε ξανά 2 νίκες, εκτός με 0-1 και εντός με 1-0 και πήρε μια μεγάλη πρόκριση!


Στον Τρίτο Γύρο την περίμενε η Valencia, η πιο έμπειρη από όλες τις ομάδες που είχε αντιμετωπίσει μέχρι στιγμής η West Brom. Το πρώτο ματς έγινε στην Ισπανία. Μετά από ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι, οι δύο ομάδες έμειναν στο 1-1 αφήνοντας ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για τη ρεβάνς. Στο Hawthorns λοιπόν, η West Brom πίεσε αρκετά και κατάφερε να πάρει μια πολύ μεγάλη νίκη με 2-0 και να περάσει στα Προημιτελικά!


Οι Baggies είχαν ήδη κάνει μια πολύ καλή πορεία αλλά ήθελαν να συνεχίσουν κι άλλο. Εμπόδιο τους σε αυτήν την επιθυμία ήταν ο Ερυθρός Αστέρας Βελιγραδίου, ο οποίος στην προηγούμενη φάση είχε αποκλείσει την Arsenal. Το πρώτο ματς έγινε στο Βελιγράδι και οι γηπεδούχοι πανηγύρισαν τη νίκη με 1-0 μπροστά σε 95.000 θεατές. Τίποτα όμως δεν είχε τελειώσει. Στο Hawthorns, η West Brom μπήκε πιο δυνατά και βρήκε το πολυπόθητο γκολ με τον θρύλο της ομάδας Cyrille Regis. Δυστυχώς η West Brom δεν κατάφερε να βρει και δεύτερο γκολ, και ο Αστέρας ισοφάρισε λίγο πριν το τέλος του αγώνα, βάζοντας τέλος σε μια πολύ όμορφη πορεία για την Albion.


Για την ιστορία, ο Ερυθρός Αστέρας κατάφερε να φτάσει στον τελικό αλλά εκεί ηττήθηκε από την Borussia Monchengladbach

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page