top of page

RetroWednesdays - West Ham United at the 1964–65 European Cup Winners' Cup.

Τα Σφυριά αφού κέρδισαν τον πρώτο σημαντικό τίτλο της ιστορίας τους, το FA Cup το 1964, εξασφάλισαν την παρουσία τους στο Κύπελλο Κυπελλούχων της επόμενης σεζόν.



Στον Πρώτο Γύρο αντιμετώπισαν την Βελγική Γάνδη. Οι Λονδρέζοι πήραν το διπλό με 0-1 στο Βέλγιο και το υπερασπίστηκαν στο Boleyn Ground όπου με το 1-1 πέρασαν στην επόμενη φάση.


Εκεί κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν μια αρκετά δυνατή ομάδα της εποχής, την Σπάρτα Πράγας. Τα Σφυριά στο πρώτο ματς ήταν ανώτερα και κατάφεραν να πάρουν μια μεγάλη νίκη με 2-0. Στην Πράγα, η Σπάρτα ήταν καλύτερη, νίκησε με 2-1 όμως οι Λονδρέζοι ήταν αυτοί που πήραν την πρόκριση.


Στα Προημιτελικά αντίπαλος ήταν η Λωζάνη. Και τα δύο ματς ήταν δύσκολα για τη West Ham, όμως ήταν νικητήρια και με πολλά γκολ, 1-2 στην Ελβετία και 4-3 στο Λονδίνο. Με συνολικό σκορ 6-4 τα Σφυριά πέρασαν στα Ημιτελικά και άρχισαν σιγά σιγά να ονειρεύονται.


Η αντίπαλος στα Ημιτελικά ήταν η Ρεάλ Σαραγόσα. Σε ένα πολύ μεγάλο ματς στο Λονδίνο, τα Σφυριά κατάφεραν και κέρδισαν τους Ισπανούς με 2-1. Το σκορ ήταν εύθραυστο και θα έπρεπε να βάλουν τα δυνατά τους στην Ισπανία. Η Σαραγόσα προηγήθηκε με τον Lapetra στο 22 όμως το γκολ του John Sissons για τη West Ham ήταν αρκετό για να τη στείλει στον μεγάλο τελικό!


Ο Τελικός έγινε μόλις λίγα χιλιόμετρα μακριά από τη φυσική έδρα της West Ham, στο Wembley και αντίπαλος ήταν η Μόναχο 1860. Τα Σφυριά, στο μεγαλύτερο ματς της ιστορίας τους μέχρι σήμερα, κατάφεραν να κερδίσουν τους Γερμανούς χάρη σε δύο γκολ του Alan Sealey. Η West Ham ήταν η Κυπελλούχος Ευρώπης και το πανηγύρι δεν είχε σταματημό!

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page