top of page

RetroWednesdays - West Ham United at the 1965–66 European Cup Winners' Cup

Την περασμένη εβδομάδα αποχαιρετήσαμε μετά από έναν χρόνο το Derby Wednesdays, και σήμερα εγκαινιάζουμε την νέα μας εβδομαδιαία στήλη. Στις Retro Wednesdays θα σας παρουσιάζουμε τις επιτυχημένες πορείες Βρετανικών ομάδων σε όλα τα ευρωπαϊκά κύπελλα. Ξεκινάμε με την πορεία της West Ham στο Κύπελλο Κυπελλούχων της σεζόν 1965-66



Αρχικά θα πρέπει να αναφέρουμε πως η West Ham δεν συμμετείχε επειδή είχε κερδίσει το FA Cup της προηγούμενης χρονιάς (το είχε κερδίσει η Liverpool), αλλά επειδή είχε κερδίσει το Κύπελλο Κυπελλούχων της προηγούμενης χρονιάς. Με λίγα λόγια, υπερασπιζόταν τον τίτλο της.


Στον πρώτο γύρο επειδή ήταν πρωταθλήτρια, πέρασε χωρίς να αποκλείσει κάποια ομάδα. Στον δεύτερο γύρο Η κλήρωση της έφερε τον Ολυμπιακό. Στο πρώτο ματς στο Boleyn Ground οι Λονδρέζοι "σφυροκόπησαν" τους Πειραιώτες με 4-0, κάνοντας έτσι τη ρεβάνς να μοιάζει με τυπική διαδικασία (έληξε 2-2 και τα Σφυριά πέρασαν με συνολικό σκορ 6-2).


Έπειτα ακολουθούσαν οι προημιτελικοί, και η West Ham έπρεπε να αντιμετωπίσει μια πολύ δυνατή ομάδα για εκείνη την εποχή, τη Magdeburg από την Ανατολική Γερμανία. Το πρώτο ματς ήταν στο Λονδίνο, και τα Σφυριά δυσκολεύτηκαν αρκετά, όμως κατάφεραν να κερδίσουν με 1-0 χάρη σε γκολ του Johnny Byrne. Η ρεβάνς στο Magdeburg ήταν αρκετά δύσκολη ειδικά όταν οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 1-0 στο 78. Όμως η West Ham ισοφάρισε στο αμέσως επόμενο λεπτό, πάγωσε τον αγώνα και εν τέλη πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά. Ο δρόμος για τον 2ο σερί τίτλο ήταν ανοιχτός.


Η αντίπαλος θα ήταν η Borussia Dortmund. Για ακόμα μια φορά το πρώτο ματς ήταν στο Boleyn Ground. Η West Ham προηγήθηκε με γκολ του Martin Peters στο 52 όμως τα 2 γκολ σε 2 λεπτά από τον Lothar Emmerich έδωσαν το διπλό στους Δυτικογερμανούς. Η ρεβάνς στο Stadion Rote Erde ήταν παράσταση για έναν ρόλο, με τη Dortmund να επικρατεί με 3-1 και να παίρνει την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό. Οι Δυτικογερμανοί ήταν εν τέλει και εκείνοι που πανηγύρισαν την κατάκτηση του τροπαίου στον τελικό απέναντι στη Liverpool.


H West Ham εκείνη τη σεζόν έφτασε στον τελικό του League Cup, και τερμάτισε στην 12η θέση στο πρωτάθλημα.

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page