top of page

RetroWednesdays - Wolverhampton Wanderers FC at the 1960–61 European Cup Winners' Cup

Ταξίδι στο παρελθόν σήμερα με τη δυναμική Wolves, η οποία είχε κατακτήσει 3 πρωταθλήματα Αγγλίας από το 1954 έως και το 1959, ενώ κατέκτησε και το FA Cup το 1960 (η φωτογραφία είναι από τους πανηγυρισμούς). Στον τελικό του Wembley είχε κερδίσει 3-0 τη Blackburn. Αυτή η νίκη της έδωσε το εισιτήριο για το Κύπελλο Κυπελλούχων.



Εκείνη την εποχή συμμετείχαν στη διοργάνωση μόνο 12 ομάδες. Η Wolves είχε εξασφαλίσει την συμμετοχή της απευθείας στην φάση των προημιτελικών όπου εκεί την περίμενε η Austria Wien. Ο πρώτος αγώνας έγινε στη Αυστρία και οι γηπεδούχοι ήταν νικητές με 2-0. Άπαντες θεώρησαν πως οι Λύκοι θα αποκλειστούν από τη συνέχεια της διοργάνωσης εκτός από τους ίδιους. Στη ρεβάνς, οι Λύκοι προηγήθηκαν μόλις στο πρώτο λεπτό του αγώνα, ενώ μετά, το γήπεδο είχε κατηφόρα! Το τελικό 5-0 έδωσε τη μεγάλη πρόκριση στη Wolves.


Οι Λύκοι ήθελαν να φτάσουν στον τελικό, αλλά θα έπρεπε να περάσουν το εμπόδιο της Rangers. Στο πρώτο ματς στη Σκωτία, η ομάδα από το Wolverhampton ηττήθηκε με 2-0 από τους μαχητικούς Gers. Στη ρεβάνς, ένα γκολ των Σκωτσέζων λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου ήρθε σαν ταφόπλακα για τους Λύκους. H Wolves το πάλεψε και ισοφάρισε, αλλά αυτό δεν ήταν ικανό να της δώσει την πρόκριση.

Για την ιστορία, το κύπελλο κατέληξε στην Fiorentina!

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page