top of page

Τα επετειακά γραμματόσημα της Royal Mail για τα 150 χρόνια FA Cup


Έχουμε κανέναν γραμματοσυλλέκτη εδώ μέσα; Αν ναι, το σημερινό άρθρο είναι για εσάς!


Στη φωτογραφία βλέπετε τρεις γυναίκες που κρατάνε κούκλες στα χέρια τους, στον τελικό του FA Cup του 1968 μεταξύ West Brom και Everton. Οι τρεις γυναίκες ήταν φίλες της West Brom και τα ονόματα τους ήταν Beryl, Molly και Val. Δυστυχώς οι δύο πρώτες δεν είναι πλέον στη ζωή ενώ για τη Val δεν γνωρίζουμε. Οι κούκλες που βλέπετε να κρατάνε στα χέρια τους φέρουν τα χρώματα της ομάδας και μάλιστα είχαν πλέξει οι ίδιες τα ρούχα τους.

Η West Brom κέρδισε τον τελικό με 1-0 κατακτώντας το FA Cup εκείνης της χρονιάς και μετά το τέλος του τελικού μάλιστα οι τρεις γυναίκες έδωσαν τις κούκλες στους παίχτες της ομάδας, μιας και οι παίχτες τις γνώριζαν καθώς πήγαιναν τακτικά στα εντός έδρας ματς στο Hawthorns.


Η φωτογραφία λοιπόν που βλέπετε είναι το επετειακό γραμματόσημο της Royal Mail (αντίστοιχα ΕΛΤΑ της Αγγλίας) για τα 150 χρόνια του FA Cup τα οποία σκοπό έχουν να τιμήσουν τις τρεις φίλες της West Brom.

Άλλο ένα επετειακό γραμματόσημο το οποίο θα δώσει στην κυκλοφορία η Royal Mail είναι η ισοφάριση του Keith Houchen της Coventry City στο τελικό του 1987 απέναντι στην Tottenham.


Τα συγκεκριμένα γραμματόσημα θα κυκλοφορήσουν την Δεύτερα για όσους θέλουν να τα αποκτήσουν και αν είστε συλλέκτης είναι σίγουρα ένα πολύ όμορφο κομμάτι για τη συλλογή σας.

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Barman Tales 7/3

bottom of page