top of page

The Home of Football

Η παλαιότερη ποδοσφαιρική ομάδα του κόσμου, η Sheffield FC, ετοιμάζεται να μετακομίσει στο νέο της σπίτι! Η ομάδα από το Νότιο Yorkshire ανακοίνωσε χθες πως θα ξεκινήσουν οι εργασίες για το Home of Football, το οποίο θα είναι έτοιμο σε περίπου 2 χρόνια.



Για να είμαστε πιο σωστοί, δεν θα φτιαχτεί μόνο ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο. Η συγκεκριμένη περιοχή θα αναβαθμιστεί πλήρως με βοηθητικά γήπεδα, γήπεδο κρίκετ, κλειστό γήπεδο αλλά και ένα ποδοσφαιρικό μουσείο το οποίο πραγματικά θα είναι σημείο προσκύνησης για όλους τους ποδοσφαιρόφιλους στον κόσμο!


Το κυρίως γήπεδο θα είναι χωρητικότητας 5.000 θεατών και η ομάδα θα το μοιράζεται με την επαγγελματική ομάδα ράγκμπι της πόλης του Σέφιλντ, τους Eagles. Οι δύο αυτές ομάδες θα μοιραστούν τα έξοδα κατασκευής προκειμένου το project να είναι πιο βιώσιμο οικονομικά. Το πλάνο λέει πως οι εγκαταστάσεις θα είναι έτοιμες για χρήση στην αρχή της σεζόν 2025-26.


Τα παραπάνω από 150 χρόνια αυτής της ιστορικής ομάδας θα μπορούν πλέον να αποτυπωθούν σε σύγχρονες εγκαταστάσεις, κάτι που πραγματικά της αξίζει. Η ομάδα αυτή τη στιγμή αγωνίζεται στο Coach & Horses Ground του Dronfield (ούτε καν στη πόλη του Σέφιλντ) σε παλιές εγκαταστάσεις που σίγουρα δεν αρμόζουν σε μια ομάδα με τέτοια ιστορία.


Αναμένουμε λοιπόν να δούμε το τελικό αποτέλεσμα, και γιατί όχι να το επισκεφτούμε κι όλας! Δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο το βίντεο της παρουσίασης του νέου γηπέδου




Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Barman Tales 7/3

bottom of page