top of page

The Slip

27 Απριλίου 2014. Σαν σήμερα πριν από 6 χρόνια ζήσαμε μία από τις πιο ιδιαίτερες στιγμές στην ιστορία της Premier League. Το περίφημο ‘’The Slip’’.

Καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου στο, φαινομενικά πάντα, ματς τίτλου για την Liverpool απέναντι στην Chelsea. Με μισό λεπτό περίπου να μένει μέχρι την ανάπαυλα ο Gerrard παίρνει την μπάλα με σκοπό να την πασάρει στον Lucas Leiva που θα την ανέβαζε στην περιοχή της Chelsea. Τελευταίος παίχτης στην άμυνα ο Gerrard και νιώθεις σίγουρος αν είσαι φαν της Liverpool. Ένα κακό κοντρόλ όμως και ένα γλίστρημα άλλαξαν και όλα άλλαξαν σε ένα ματς που ο Jose Mourinho είχε στήσει την Chelsea μαεστρικά ώστε να υπερασπιστεί την επαγγελματική της περηφάνεια όπως δήλωσε μήνες αργότερα. O Brendan Rodgers το μαεστρικά που λέμε το είχε μεταφράσει σε 2 λεωφορεία με 6 αμυντικούς και καθυστερήσεις από το πρώτο λεπτό. Αλλά το αποτέλεσμα δικαίωσε τον Πορτογάλο.


Πολλά έχουν ακουστεί από τότε, οι Άγγλοι υπερασπιστές του Steven Gerrard, Gary Neville και Jamie Carragher προσπάθησαν να ρίξουν κάποιο φταίξιμο στον Simon Mignolet που δεν έπιασε το σουτ του Ba. Unfair κατά την γνώμη μας.

Ο Gerrard στο βιβλίο του το 2015 είχε πει πως ανησυχούσε που στην προετοιμασία για τον αγώνα υπήρχε η νοοτροπία πως θα διέλυαν την Chelsea. ‘’Υπήρχε μία υπεραισιοδοξία στις ομιλίες του Rodgers στους παίχτες. Το φοβόμουν τότε και τώρα ξέρω.΄΄

3 χρόνια μετά το 2018 ήρθε η απάντηση του Rodgers λέγοντας ‘’δε νομίζω ότι ήμουν περισσότερο ή λιγότερο αισιόδοξος. Είχαμε κερδίσει 11 σερί παιχνίδια. Θες να έχεις αυτοπεποίθηση.’’

Η μέρα αυτή περιγράφεται ως η χειρότερη της ζωής του από τον Gerrard. Ένιωθε σαν να έχανε κάποιο μέλος της οικογένειας του. Ξέσπασε σε κλάματα όπως είπε στον γυρισμό για το σπίτι και μέχρι και σήμερα τον στοιχειώνει.

Γενικά μία πολύ άδικη κριτική κατά την γνώμη μας, μιας και η χρονιά του Gerrard τότε ήταν εξωπραγματική και ήταν ο λόγος που η Liverpool ήταν στην μάχη του πρωταθλήματος μέχρι τέλους. Αλλά οι άνθρωποι πάντα θα θυμούνται το ένα κακό που έχεις κάνει και όχι τα 10 καλά και στο ποδόσφαιρο αυτή είναι μία ιστορία από τις πολλές που το αποδεικνύουν.

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Barman Tales 7/3

bottom of page