top of page

Τι απέγιναν οι 4 pubs στις 4 γωνίες του Griffin Park


7 Μαρτίου 2020. Χωρίς να το ξέρουν τότε, αυτή ήταν η τελευταία φορά που οι φίλοι της Brentford είδαν από κοντά την ομάδα τους να αγωνίζεται στο επί 116 χρόνια σπίτι της ομάδας, το Griffin Park. Η συνέχεια γνωστή. Ο COVID χτύπησε την πόρτα της ανθρωπότητας, τα γήπεδα δεν υποδέχονταν κόσμο και οι «μέλισσες» μετακόμισαν στο νέο τους γήπεδο στο Lionel Road τον Αύγουστο του 2020. Οι φίλαθλοι της Brentford συνεπώς δεν κατάφεραν να πουν το αντίο που άρμοζε στο Griffin Park και αυτό είναι κάτι που όπως λένε οι ίδιοι δεν θα το ξεπεράσουν ποτέ. Ένα από τα χαρακτηριστικά του γηπέδου που ήξεραν όλοι οι φίλαθλοι που επισκέπτονταν τότε το Griffin Park ήταν πως σε κάθε γωνία του γηπέδου υπήρχε και μια παμπ, γεγονός που το έκανε μία από τις πιο εικονικές “away days” για τους φιλάθλους που το επισκέπτονταν. Κοινώς όσοι έρχονταν στο Griffin Park είχαν στόχο να πιουν από (τουλάχιστον) μια μπύρα σε κάθε μια από αυτές τις παμπ. Η ερώτηση όμως που όλοι οι φίλαθλοι αναρωτιούνται είναι «Πως είναι σήμερα αυτές οι 4 παμπς;». Αυτό θα δούμε τώρα εμείς. Η Princess Royal ήταν μια από τις pubs που αρκετά μέλη της ίδιας της Brentford έπιναν την μπύρα τους και περνούσαν χρόνο μιλώντας για την πορεία της ομάδας. Δυστυχώς με που ξέσπασε η πανδημία μπήκε πωλητήριο στην pub η οποία πλέον έχει πάψει να είναι pub και έχει περάσει στα χέρια της Αρμένικης εκκλησίας, όπου πλέον αποτελεί τα γραφεία της εκκλησίας καθώς και χώρο εκδηλώσεων της.

Η σημερινή μορφή της ''The Princess Royal'' Η “Royal Oak” καθώς και η “New Inn” συνεχίζουν να είναι pubs αλλά τα έσοδα τους είναι εμφανώς μειωμένα σε σχέση με όταν το Griffin Park ήταν δίπλα τους. Εκτιμάται μάλιστα πως το ποσό που χάνουν λόγω της μετακόμισης της ομάδας ετησίως είναι κοντά στις 100,000 λίρες. Η πιο γνωστή παμπ από όλες πάντως,η “The Griffin”, είναι ίσως και η πιο προνομιούχα. Ο λόγος είναι πως οι φίλαθλοι της Brentford ακόμα και σήμερα πηγαίνουν πριν από τα ματς της ομάδας καθως βρίσκεται μόλις 10 λεπτά με τα πόδια μακριά από το τωρινό γήπεδο της. Η τύχη όμως της χαμογέλασε καθώς την εβδομάδα που δεν έχει παιχνίδι η ποδοσφαιρική ομάδα στο Brentford Community Stadium, έχει η αντίστοιχη του ράγκμπι σε αυτό (καθώς είναι και γήπεδο ράγκμπι), πράγμα που κάνει τους φίλους του ράγκμπι να επισκέπτονται την The Griffin πριν από το ματς.

H The Griffin πριν από αγώνα της Brentford στο Griffin Park

Μάλιστα αυτή η pub κατέχει και το ρεκόρ κατανάλωσης μπύρας σε ημέρα αγώνα, όταν την ημέρα της ανόδου της Brentford στην Championship το 2014 μόνο σε αυτή την pub καταναλώθηκαν 6,500 ποτήρια μπύρας. Δυστυχώς το εικονικό «4 pubs σε 4 γωνίες» είναι πλέον παρελθόν και ακόμα και αν προκάλεσε και προβλήματα στους ιδιοκτήτες αυτών των pubs ήταν ένα βήμα που χρειαζόταν η ομάδα για να αλλάξει επίπεδο. Και ο κόσμος που τα έπινε σε αυτές τις pubs δεν χάθηκε. Απλά μεταφέρθηκε λίγα τετράγωνα πιο κάτω στο Kew Bridge. Και εκεί θα τους βρείτε σήμερα να σας λένε ιστορίες από το Griffin Park και τις 4 γωνιές του...

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Barman Tales 7/3

bottom of page