top of page

Τι πήγε στραβά με τον Danny Drinkwater

Ο Danny Drinkwater, ό,τι και να κάνει στη συνέχεια της καριέρας του, έχει ήδη περάσει στο πάνθεον του παγκόσμιου ποδοσφαίρου καθώς ήταν βασικό μέλος της Leicester όταν οι Αλεπούδες κατέκτησαν την Premier League το 2016. Σε αυτήν την μαγική σεζόν, ο Άγγλος μέσος είχε 35 συμμετοχές και 2 γκολ, ενώ και η επόμενη που ήταν η τελευταία του με τη Leicester ήταν εξίσου καλή.



Κάτι τέτοιο όμως δε συνέβη στην επόμενη ομάδα του, την Chelsea, η οποία δαπάνησε 35 εκατομμύρια λίρες για να τον φέρει στο Δυτικό Λονδίνο. Από το 2017 που έγινε η μεταγραφή έως και το 2022 που έληξε το συμβόλαιό του με τους Μπλε, ο Drinkwater κατέγραψε μόλις 12 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, όλες στην πρώτη σεζόν! Δυστυχώς για εκείνον, ποτέ δεν κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Antonio Conte, ο οποίος είχε εισηγηθεί για την μεταγραφή του, αλλά ούτε και του Maurizio Sarri που τον διαδέχθηκε. Μάλιστα ο Sarri τον ενημέρωσε πως είναι εκτός πλάνων μία ώρα πριν λήξει η μεταγραφική περίοδος.


Η σεζόν 2019/19 ήταν καταστροφική για εκείνον. Ο ίδιος εκτός από κάποια προβλήματα τραυματισμού, αντιμετώπισε και κάποια οικογενειακά προβλήματα, και έφτασε στα all time low του όταν τράκαρε μεθυσμένος, πράξη που τον οδήγησε στο κρατητήριο. Έκτοτε δεν κατάφερε να ορθοποδήσει ξανά στην Chelsea και ξεκίνησαν οι πολλοί δανεισμοί του.


Burnley, Kasimpasa, Aston Villa και Reading θα ήταν τα ποδοσφαιρικά του σπίτια για τα επόμενα 3 χρόνια με τον ίδιο να κάνει καλή σεζόν μόνο στην τελευταία ομάδα. Σε όλη αυτή τη διάρκεια, δεν άκουσε ποτέ κανέναν καλό λόγο από την ομάδα του Λονδίνου, έστω και για τα τυπικά. Από τον Ιούνιο του 2022, ο 33χρονος πλέον μέσος είναι χωρίς ομάδα.


Ποια είναι όμως η επόμενη μέρα για τον Danny; Ο ίδιος έχει δηλώσει πως θα ήθελε να επιστρέψει στη Leicester και να την βοηθήσει να επιστρέψει στην Premier League. Το έχει ξανακάνει πριν από 10 σεζόν ήδη. Μπορεί στη Leicester κάποιοι οπαδοί να τον μίσησαν όταν έφυγε, αλλά σίγουρα έχει περάσει πολύς καιρός και μια επιστροφή θα ήταν ιδανική. Αν όχι η Leicester, θα τον ενδιέφερε να γίνει μέλος σε ομάδα της Σαουδικής Αραβίας όπως έκανε και ο πολύ καλός του φίλος Ngolo Kante.


Εμείς πάντως σαν ρομαντικοί του ποδοσφαίρου, θα θέλαμε να τον δούμε και πάλι με τη φανέλα των Αλεπούδων, ώστε να καταφέρει να τις ανεβάσει για ακόμα μια φορά στη μεγάλη κατηγορία. Είναι κρίμα ένας παίκτης με τόσο ταλέντο να είναι χωρίς ομάδα για ένα τέτοιο μεγάλο χρονικό διάστημα.

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Barman Tales 7/3

bottom of page