top of page

To ''απαγορευμένο'' σύνθημα του Αγγλία - Γερμανία


Το μεγάλο ματς, και βάση ιστορίας, της φάσης των 16 του Euro δεν είναι άλλο από αυτό της Αγγλίας με τη Γερμανία.

Και όταν λέμε για ιστορία δεν μιλάμε μόνο για ποδοσφαιρική…

Κατά τη διάρκεια του δεύτερου παγκοσμίου πολέμου, μία από τις σημαντικότερες μάχες του πολέμου ήταν η λεγόμενη ‘’Μάχη της Βρετανίας’’. Στη συγκεκριμένη μάχη οι Βρετανοί κατάφεραν να υπερασπιστούν με επιτυχία τα εδάφη τους και ο σημαντικότερος λόγος ήταν η έξυπνη τακτική τους στον αέρα. Η RAF (Βρετανική αεροπορία) κατάφερε να κατεδαφίσει τα αεροπλάνα της πανίσχυρης Luftwaffe (Γερμανική αεροπορία) και να προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά στη Γερμανία οδηγώντας στην απόσυρση της.


Τώρα θα μας πείτε γιατί γίναμε History Channel.


Ο λόγος είναι πως οι Άγγλοι φίλαθλοι όχι απλά δεν έχουν ξεχάσει το συγκεκριμένο κομμάτι της ιστορίας της χώρας τους αλλά έχουν βγάλει και σύνθημα. Το γνωοτό σε όλους τους Άγγλους ως ‘’Ten German Bombers’’.


Το σύνθημα μέσες άκρες λέει για 10 Γερμανούς πιλότους τους οποίους η Αγγλική αεροπορία τους κατεδάφισε. Οι στίχοι είναι οι παρακάτω.


There were 10 German bombers in the air,

There were 10 German bombers in the air,

There were 10 German bombers, 10 German bombers,

10 German bombers in the air.


And the RAF from England shot 1 down,

And the RAF from England shot 1 down,

And the RAF from England, RAF from England,

The RAF from England shot 1 down.

Το σύνθημα συνεχίζεται για 10 στροφές μέχρι οι 10 bombers να γίνουν 0 και όπως καταλήγει το σύνθημα, ’’There were no German bombers in the air’’. Το ‘’Ten German Bombers’’ έχει ήδη ακουστεί στο Euro 2020 όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω.



Αυτό το σύνθημα λοιπόν έχει πάρει διαστάσεις εθνικού θέματος στο νησί, μιας και όπως μπορείτε να καταλάβετε μιλάμε για ένα πολιτικό/εθνικιστικό σύνθημα το οποίο η UEFA δεν αποδέχεται και ενημέρωσε ήδη την FA πως αν ακουστεί στο αυριανό ματς στο Wembley θα υπάρξουν κυρώσεις.


Η FA με τη σειρά της ενημέρωσε πως όποιος φίλαθλος το τραγουδήσει θα τιμωρηθεί. Το 2017 μάλιστα οι Αγγλοι φίλαθλοι που τραγούδησαν το σύνθημα μέσα στο Dortmund, στο ματς απέναντι στη Γερμανία, τιμωρήθηκαν με αποκλεισμό από τα ταξίδια με την Εθνική.

Θα το ακούσουμε αύριο στο Wembley; Τι λέτε; Εμείς πάντως ποντάρουμε και τη μπύρα μας σε αυτό 🍺

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Barman Tales 7/3

bottom of page