top of page

To coming out μέλους του προπονητικού τιμ της Stevenage


Το θέμα της ομοφυλοφιλίας στο ποδόσφαιρο είναι ένα από τα μεγάλα θέματα ταμπού στο αγαπημένο μας σπορ, αν όχι το μεγαλύτερο.


Στην Αγγλία, με την οποία και ασχολούμαστε σαν σελίδα, μέχρι στιγμής δεν έχει βγει κάποιος εν ενεργεία ποδοσφαιριστής να δηλώσει ανοιχτά την σεξουαλικότητα του. Πρόσφατα, ο Patrice Evra δήλωσε πως γνωρίζει ότι υπάρχουν τουλάχιστον δύο γκέι ποδοσφαιριστές σε κάθε ομάδα, οι οποίοι όμως δεν το δηλώνουν γιατί φοβούνται τον στιγματισμό και τις ομοφοβικές αντιδράσεις τόσο των συμπαιχτών τους όσο και του κοινού.

Στις χαμηλότερες κατηγορίες όμως της Αγγλίας, είχαμε μία αποκάλυψη από ένα μέλος του προπονητικού τιμ της Stevenage και συγκεκριμένα τον Daniel Hutchings, ο οποίος δήλωσε δημόσια στο Twitter την προηγούμενη εβδομάδα πως είναι ομοφυλόφιλος. Αυτό που ανέφερε είναι πως είδε από πρώτο χέρι πόσο δύσκολο είναι το να δουλεύεις στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο και να είσαι ανοιχτά γκέι. Ένας από τους λόγους που βγήκε να το δηλώσει είναι ότι πλέον βλέπει πως το να το κρατάει μέσα του επηρεάζει και τη δουλειά του και ήθελε να φύγει αυτό το βάρος από πάνω του.


Όπως μάλιστα είπε λογικά αυτό δεν θα επηρεάσει πολύ κόσμο αλλά αν μπορεί να βοηθήσει έστω και έναν στον κόσμο του ποδοσφαίρου με οποιονδήποτε τρόπο, τότε θα είναι χαρούμενος


Η αλήθεια είναι ότι είναι κοινό μυστικό πως στο αγγλικό ποδόσφαιρο υπάρχουν αρκετοί ομοφυλόφιλοι ποδοσφαιριστές, κανείς εκ των οποίων δεν το έχει δηλώσει φοβούμενος τις συνέπειες. Η εκτίμηση μας βέβαια είναι πως όταν θα γίνει η πρώτη αποκάλυψη, τότε λογικά θα βγουν πολλοί να μιλήσουν ανοιχτά για το θέμα. Μέχρι τότε όμως το συγκεκριμένο θέμα θα παραμένει ταμπού και οι παίχτες αυτοί θα καταπιέζονται, πράγμα το οποίο εν έτη 2022 θα έπρεπε να μας προβληματίζει σαν ποδοσφαιρική κοινότητα.

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Barman Tales 7/3

bottom of page