top of page

Το ντροπιαστικό καψόνι του προέδρου της York στον προπονητή της ομάδας


Αν νομίζετε πως η non-league στην Αγγλία είναι μόνο ρομαντισμός και ωραίοι άνθρωποι δυστυχώς κάνετε λάθος. Όπως σε καθετί όμορφο σε αυτό τον κόσμο υπάρχουν παραφωνίες και μια τέτοια είναι και ο πρόεδρος της York City, Glen Henderson!


Στην ομάδα της York λοιπόν την περασμένη σεζόν ανέλαβε χρέη προπονητή ο John Askey, ο οποίος στην πρώτη του χρονιά οδήγησε την ομάδα στην άνοδο από τη National League North. Στην φετινή απαιτητική National League η ομάδα βρίσκεται στη 12η θέση, 6 βαθμούς από τις θέσεις των πλέι-οφ και 8 από τη ζώνη του υποβιβασμού.


Με τα παραπάνω θα περιμένατε η διοίκηση αλλά και ο κόσμος να είναι ικανοποιημένοι με τον Askey. Ο κόσμος ήταν αλλά δεν μπορούμε να πούμε τον ίδιο και για τον προβληματικό πρόεδρο της ομάδας. Από το καλοκαίρι μάλιστα και παρά την άνοδο της ομάδας, είχε αναφέρει πως δεν είναι ικανοποιημένος με το τρόπο που παίζει ο προπονητής της ομάδας.


Έτσι τώρα με την ομάδα να βρίσκεται χωρίς νίκη τις τελευταίες 5 αγωνιστικές ο Henderson βρήκε την ευκαιρία που ήθελε για να απομακρύνει τον προπονητή. Το πρόβλημα όμως δεν είναι η απόλυση αλλά ο τρόπος που έγινε αυτή. Ο πρόεδρος κάλεσε τον Askey στο γραφείο του ''για να συζητήσουν για το συμβόλαιο του'' όπως του ανέφερε. Όταν μπήκε μέσα είπε στον προπονητή να περιμένει δίπλα από τον εκτυπωτή και αφού περίμενε για λίγη ώρα του εκτύπωσε το P45 του (ένα έγγραφο που δίνεται στην Αγγλία όταν ένας εργοδότης απολύει έναν υπάλληλο του) και του είπε να το πάρει. Στόχος του προφανώς ήταν να εξευτελίσει τον Askey χωρίς ίχνος σεβασμού για αυτά που έχει κάνει για την ομάδα.


Οι φίλαθλοι όταν έμαθαν για αυτό αντέδρασαν τόσο στην απόφαση όσο και στον τρόπο που την ανακοίνωσε ο πρόεδρος και μένει να δούμε αν θα υπάρχει κάποια ενέργεια κατά του διοίκησης στο επόμενο εντός έδρας ματς της ομάδας. Όπως φαίνεται τέτοια καψόνια μάλλον (αν μπορούμε να τα πούμε έτσι) δεν είναι μόνο ελληνικά. Αν και καλού κακού έχουμε βάλει τον μπάρμαν μας να ψάξει το γενεαλογικό δέντρο του προέδρου της York...

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Barman Tales 7/3

bottom of page