top of page

Το πανό των οπαδών της Σέλτικ κατά του αρχηγού της αντιπολίτευσης



Καλώς ή κακώς το ποδόσφαιρο ιστορικά πάντα είχε κάποια, έστω και μικρή, σύνδεση με την πολιτική. Είναι αρκετές οι ομάδες παγκοσμίως των οποίων οι φίλαθλοι είναι συνδεδεμένοι πολιτικά με κάποια πιστεύω. Κάτι όμως που δεν είναι σύνηθες, είναι να βλέπεις κάποιον πολιτικό να είναι επαγγελματίας διαιτητής. Στην Σκωτία όμως όχι απλά υπάρχει ένας τέτοιος πολιτικός, αλλά είναι μάλιστα και ο αρχηγός της αντιπολίτευσης!

Ο Douglas Ross είναι ο αρχηγός του κόμματος των συντηρητικών στην Σκωτία (γνωστό και ως Tory party) και εδώ και πολλά χρόνια είναι επαγγελματίας βοηθός διαιτητή στον ελεύθερο του χρόνο. Μάλιστα έχει φτάσει να διευθύνει παιχνίδια της κορυφαίας κατηγορίας παρά το αξίωμα του.


Την περασμένη εβδομάδα λοιπόν είχε οριστεί ως βοηθός για το παιχνίδι κυπέλλου μεταξύ Celtic και St. Mirren. Οι οπαδοί της Celtic, των οποίων τα πολιτικά πιστεύω είναι γνωστά, βρήκαν έναν ευφάνταστο τρόπο για να εκφράσουν την… συμπάθεια τους στον Ross.

Όταν λοιπόν σε μια φάση μέσα στον αγώνα χρειάστηκε να γίνει χρήση του VAR, κατά τη διάρκεια της διακοπής οι οπαδοί της ομάδας σήκωσαν ένα πανό το οποίο έγραφε:


“ΑΠΟΦΑΣΗ VAR: O DOUGLAS ROSS ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΜΑΛ**ΑΣ “


Μάλιστα το πανό ανέβηκε όταν ο Ross ήταν σε αυτή τη μεριά του γηπέδου με τον ίδιο να δηλώνει μετά το ματς πως ναι μεν το είδε αλλά δεν τον επηρέασε καθόλου στην απόδοση του η οποία πιστεύει πως ήταν πολύ καλή, Κοινώς μία κλασική πολιτική απάντηση!


Δεν ξέρουμε αν στην Ελλάδα θα γινόταν ποτέ κάτι αντίστοιχο, αλλά η αλήθεια είναι πως αν βλέπαμε Έλληνα πολιτικό σε ρόλο βοηθού διαιτητή, θα πιάναμε τα ποπ κορν μας και θα στηνόμασταν μπροστά από την τηλεόραση σαν να ήταν τελικός Champions League!

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Barman Tales 7/3

bottom of page