top of page

Το ποδοσφαιρικό ματς που παίζεται μέσα σε ποτάμι.


Ποιο είναι το πιο περίεργο σημείο που έχετε δει να γίνεται ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι; Είμαστε σίγουροι πως όποια απάντηση και να σκεφτήκατε, το «μέσα στο ποτάμι» δεν ήταν στις επιλογές σας.


Στο Gloucestershire της Αγγλίας λοιπόν αυτό όχι απλά είναι απάντηση αλλά μάλιστα είναι και παράδοση. Η Bourton Rovers μια φορά το χρόνο για τα τελευταία 130 χρόνια διοργανώνει ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι που διεξάγεται μέσα στο ποτάμι. Ναι καλά διαβάσατε! Ο λόγος που γίνεται αυτό είναι για να συγκεντρώσει χρήματα η ομάδα για τη βιωσιμότητα της.


Το αστείο όμως είναι το πως ξεκίνησε αυτή η παράδοση. Πριν από 130 χρόνια λοιπόν, κάποιοι (μεθυσμένοι λογικά) Άγγλοι έπιναν τις μπύρες τους στην παμπ δίπλα από το ποτάμι. Τότε κάποιος έριξε την ιδέα πως θα ήταν τέλειο να βγουν στο ποτάμι να παίξουν ποδόσφαιρο. Αφού όλοι συμφώνησαν πήραν μια μπάλα και ξεκίνησαν το πρώτο ποδοσφαιρικό ματς στην ιστορία που έγινε μέσα σε ποτάμι, με διαιτητή της αναμέτρησης να είναι η γυναίκα ενός θαμώνα. Αυτός είναι και ο λόγος που μέχρι και σήμερα ο διαιτητής της αναμέτρησης είναι ντυμένος γυναίκα, ώστε να ομοιάζει όσο γίνεται στον πρώτο ματς!


Οι παίχτες του παιχνιδιού που έχει διάρκεια 30 λεπτών ειναι οι παίχτες της Bourton Rovers και το φετινό ματς έληξε 3-3.


Αν τώρα σας κεντρίσαμε το ενδιαφέρον και θέλετε να δείτε πως στο καλό γίνεται ένα ποδοσφαιρικό ματς στο ποτάμι μπορείτε να το δείτε στο παρακάτω βίντεο.



Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Barman Tales 7/3

bottom of page