top of page

Ένα ακόμα άσχημο κρούσμα ρατσισμού

Δυστυχώς μετά τις ρατσιστικές επιθέσεις που δέχθηκε η εθνική Αγγλίας στο ματς με τη Βουλγαρία, τα κρούσματα ρατσισμού συνεχίζονται στο νησί.

Χθες στον αγώνα για τα προκριματικά του FA Cup μεταξύ Haringey Borough F.C. και Yeovil Town FC είχαμε ένα ακόμα κρούσμα ρατσιστικής συμπεριφοράς. Στο 64ο λεπτό του αγώνα, οι φιλοξενούμενοι ετοιμάζονταν να εκτελέσουν πέναλτι. Όμως οι οπαδοί τους επιτέθηκαν φραστικά, έφτυσαν και πέταξαν μπουκάλια στον Καμερουνέζο τερματοφύλακα της Haringey Borough Valery Douglas Pajetat.


Πριν τη συγκεκριμένη φάση, οι οπαδοί των φιλοξενουμένων είχαν φωνάξει κι άλλα ρατσιστικά συνθήματα, αλλά η φάση του πέναλτι ήταν αυτή που ξεχείλισε το ποτήρι για τους γηπεδούχους. Οι παίκτες της Yeovil πήγαν στους οπαδούς τους να τους πουν να σταματήσουν τα συνθήματα, και οι security του γηπέδου προσπάθησαν να απομακρύνουν μερίδα οπαδών από το γήπεδο αλλά εκείνοι αρνήθηκαν.

Το αποτέλεσμα ήταν οι παίκτες της Haringey να αποχωρήσουν από τον αγωνιστικό χώρο σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Οι παίκτες και των 2 ομάδων βρίσκονταν στα αποδυτήρια για πάνω από 20 λεπτά και οι διαιτητές προσπαθούσαν να βρουν λύση στο ζήτημα. Εν τέλει οι παίκτες και των 2 ομάδων σε ένδειξη αλληλεγγύης βγήκαν μαζί από τα αποδυτήρια και ο αγώνας διεκόπη επειδή οι παίκτες της Haringey αρνήθηκαν να αγωνιστούν.

Η FA ανακοίνωσε πως θα διεξαχθεί έρευνα για την συγκεκριμένη υπόθεση. Ο πρόεδρος της Haringey δήλωσε πως δεν τον νοιάζει αν η ομάδα του τιμωρηθεί επειδή αρνήθηκε να αγωνιστεί, διότι τέτοιες συμπεριφορές είναι αδύνατον να τις δεχτεί. Ο προπονητής της Yeovil ιπποτικά δήλωσε πως είναι μαζί με την ομάδα της Haringey, και πιστεύει πως είναι άδικο να τιμωρηθεί η ομάδα.

Τα κρούσματα ρατσισμού φαίνονται να μην έχουν τελειωμό στην Αγγλία και μάλλον πρέπει να ληφθούν πιο αυστηρά μέτρα από την αρμόδια αρχή. Ίσως να έχει αργήσει κι όλας...

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Barman Tales 7/3

bottom of page