top of page

Ανασκόπιση δεκαετίας - The Slip

The Slip

Δύο λέξεις, εκατομμύρια συναισθήματα για τους φιλάθλους της Liverpool αλλά και για αυτούς των Chelsea και Manchester City.


Οι Reds ήταν έτοιμοι να πανηγυρίσουν πρώτο τους πρωτάθλημα μετά από το 1990. Πρωτάθλημα που θα ήταν το πρώτο τους στην σύγχρονη ιστορία της Premier League. Αρχικά, είχαν κάνει μια μεγάλη νίκη στις 13 Απριλίου 2014 όπου κέρδισαν τη City με 3-2, αυξάνοντας τη διαφορά στους 6 βαθμούς, με τον Gerrard να κάνει την ιστορική πλέον δήλωση: "Hey, this does not f****** slip now. This does not f****** slip. Listen, listen, This is gone. We go Norwich. Exactly the same. We go again. Come on!". Η Liverpool κέρδισε μέσα στην Norwich και διατήρησε τη διαφορά από τους διώκτες της.

Στις 27 Απριλίου η Liverpool υποδεχόταν την Chelsea στο Anfield. Μετά από ένα αδιάφορο πρώτο ημίχρονο, ακολούθησε η φάση που έμελλε να κρίνει το πρωτάθλημα και να στοιχειώσει μια για πάντα τη ζωή του Steven Gerrard. Σε μια εύκολη σχετικά φάση, ο αρχηγός των Reds θα γλιστρήσει και θα δώσει την ευκαιρία στον Demba Ba να κάνει το 0-1. Η Liverpool δεν κατάφερε να ορθοποδήσει ποτέ και εν τέλει το ματς έληξε 0-2. Όμως και με αυτή την ήττα, η Liverpool ήταν ακόμα 2 βαθμούς μπροστά από την Chelsea και 3 από την City, η οποία είχε έναν αγώνα λιγότερο.

Το φάντασμα του γλιστρίματος δεν έφυγε ποτέ εκείνη τη χρονιά. Η Liverpool αγωνιζόταν στο Selhurst Park απέναντι στην Crystal Palace. Στο 78ο λεπτό το σκορ ήταν 0-3. Μετά το τέλος του αγώνα, το σκορ ήταν 3-3. Με άλλα λόγια, οι Reds κυριολεκτικά αυτοκτόνησαν. Ο τίτλος κατέληξε στην Manchester City, η Liverpool τερμάτησε δεύτερη, 2 βαθμούς πίσω και τρίτη ήταν η (ομάδα-δήμιος) Chelsea 4 βαθμούς πίσω από τη City.

Εκείνη τη χρονιά, η πλειοψηφία των οπαδών αναγνωρίζει πως η καλύτερη ομάδα στο πρωτάθλημα ήταν η Liverpool, όχι όμως η πιο αποτελεσματική. Οι reds κατάφεραν να χάσουν ένα δικό τους πρωτάθλημα μέσα από τα χέρια τους. Όπως και το 2009 αλλά και το 2019 παρά το γεγονός ότι ήταν αρκετά μπροστά, δεν κατάφεραν να κατακτήσουν τον πολυπόθητο τίτλο. Για να δούμε αν η "κατάρα" θα σβήσει με τη νέα δεκαετία.

Αν δεν είναι αυτή μια από τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές της δεκαετίας που μας πέρασε, τότε ποια είναι;

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Barman Tales 7/3

bottom of page