top of page

Ανασκόπιση δεκαετίας - Η μαγική σεζόν της Manchester City

Θα κλείσουμε τη χρονιά και την ανασκόπηση των πιο σημαντικών στιγμών της δεκαετίας που μας πέρασε με τη μαγική σεζόν της Manchester City το 2017-18.


O Pep Guardiola απέτυχε να κατακτήσει την Premier League στην πρώτη του σεζόν ως προπονητής της City και πλέον ο μεγάλος στόχος ήταν να την ξαναφέρει στην κορυφή. Η ενίσχυση το καλοκαίρι ήταν πολύ σημαντική με τους Bernardo Silva, Ederson, Kyle Walker, Danilo, Benjmin Mendy και Aymeric Laporte να έρχονται και αρκετούς να φεύγουν με πιο ηχηρές αποχωρήσεις αυτές των Jesús Navas, Pablo Zabaleta, Samir Nasri και Wilfried Bony.

Η City ξεκίνησε ονειρικά τη σεζόν. Από την αγωνιστική υπ' αριθμόν 3 μέχρι και την 20η είχε μόνο νίκες! Οι Πολίτες με εκπληκτικό ποδόσφαιρο, συνδυάζοντας θέαμα αλλά και αποτέλεσμα κατέκτησαν με σχετική ευκολία την Premier League αλλά και το League Cup.

Τα ρεκόρ που έσπασε η City στην συγκεκριμένη σεζόν στην Premier League είναι τα εξής:

περισσότεροι πόντοι (100), περισσότεροι πόντοι εκτός έδρας (50), μεγαλύτερη διαφορά πόντων από τον δεύτερο (19), περισσότερες νίκες (32), περισσότερες νίκες εκτός έδρας (16), περισσότερα γκολ (106), καλύτερο goal difference (+79) και περισσότερες συνεχόμενες νίκες (18)! Επιπλέον ισοφάρισε το ρεκόρ της πιο πρώιμης κατάκτησης (5 αγωνιστικές πριν το τέλος) καθώς και το ρεκόρ των περισσότερων νικών εκτός έδρας (11). Να σημειωθεί επίσης πως οι Πολίτες εκείνη τη χρονιά κέρδισαν όλες τις ομάδες της Premier League.

Στα σχόλια αναμένουμε να ακούσουμε από εσάς τη γνώμη σας σχετικά με τη πιο σημαντική στιγμή της δεκαετίας. Μπορείτε φυσικά να προσθέσετε και κάτι που ίσως εμείς ξεχάσαμε!

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Barman Tales 7/3

bottom of page