top of page

Ανασκόπιση δεκαετίας - Το πρωτάθλημα της Leicester

Συνεχίζουμε την ανασκόπηση της δεκαετίας με την ίσως μεγαλύτερη έκπληξη στην ιστορία του αθλητισμού. Την πρωταθλήτρια Leicester της σεζόν 2015-2016.


2 Μαίου 2016 και το γκολ του Eden Hazard τελειώνει από την Tottenham κάθε μαθηματική ελπίδα για το πρωτάθλημα. Οι πανηγυρισμοί ξεκίνησαν στο Leicester και δεν είναι υπερβολή να πούμε πως κράτησαν όλο το καλοκαίρι. Θέλετε να θυμηθούμε γιατί ήταν τόσο μεγάλη έκπληξη;

Πέρα από τους προφανείς λόγους, η Leicester την προηγούμενη χρονιά ήταν επί 140 μέρες στην τελευταία θέση της Premier League. Με 7 νίκες στα τελευταία 9 ματς όμως έγινε η πρώτη ομάδα που ξοδεύει τόσες μέρες στην τελευταία θέση της Premier League και τελικά σώζεται.

Ξεκίνησε την επόμενη σεζόν με απόδοση να κατακτήσει το πρωτάθλημα 5000-1. Στην Αμερική το να βγει ο Hugh Hefner και να πει ότι ήταν παρθένος την ίδια περίοδο ήταν στο 1000-1... Το καλοκαίρι απέλυσε τον Nigel Pearson τον άνθρωπο που την εσωσε για να φέρει τον Claudio Ranieri που είχε απολυθεί από την εθνική μας ομάδα μετά απο ήττα από τα νησιά Φερόε. Το 5000-1 είχε απόλυτη λογική κοινώς.

Για να γίνουν αυτό το θαύμα όμως είχαμε και παίχτες αποκαλύψεις όπως ο Jamie Vardy ο οποίος στα 29 του έσπασε το ρεκόρ για συνεχόμενα παιχνίδια που ένας παίχτης σκοράρει με το σερί να σταματάει στα 11 και τον Riyad Mahrez να κάνει πράγματα και θαύματα και να γίνεται ο πρώτος Αφρικανός που ψηφίζεται ως ο παίχτης της χρονιάς.

Το πιο ωραίο παραμύθι στην ιστορία του ποδοσφαίρου ήταν σίγουρα αυτή την δεκαετία. Ας δούμε παρακάτω ένα βίντεο για να θυμηθούμε αυτό τον άθλο.


Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Barman Tales 7/3

bottom of page