top of page

Από ποδοσφαιριστής... καθηγητής Βιολογίας!

Έχουμε ακούσει για ποδοσφαιριστές που όταν κρέμασαν τα παπούτσια τους έγιναν προπονητές, άλλοι τεχνικοί διευθυντές σε ομάδες, κάποιοι μάλιστα ακόμα και επιχειρηματίες, αλλά δάσκαλος βιολογίας δεν έχουμε ακούσει ποτέ.

Μέχρι σήμερα για την ακρίβεια.

Ο πρώην παίχτης της Preston, Tommy Spurr, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την ενεργό δράση τον Ιούνιο του 2019, σε ηλικία μόλις 31 ετών λόγω ενός σοβαρού τραυματισμού. Ο Spurr είχε καταλάβει από νωρίς πως πρέπει να σκεφτεί τι θα κάνει μετά την καριέρα του, μιας και γνώριζε πως αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα όλων των ποδοσφαιριστών του επιπέδου του.


Έτσι πριν 5 χρόνια και αγωνιζόμενος στην Blackburn, ξεκίνησε το πτυχίο του (ως part-time) παρέα με τον σημερινό παίχτη της Sheffield United και τότε συμπαίχτη του, Jack O’Connell. Κατά την διάρκεια του lockdown λοιπόν ο 32χρονος Άγγλος πέρα από την μέχρι πρότινως δουλειά του ως σχολιαστής στον ραδιοφωνικό σταθμό του Preston, ολοκλήρωσε την πτυχιακή του καθώς και την εκπαίδευση ώστε να μπορεί να γίνει δάσκαλος.

Έτσι τον Σεπτέμβριο θα ετοιμαστεί να περάσει την πόρτα του ενός γυμνασίου στο Blackburn, όντας δάσκαλος βιολογίας.

Όπως αναφέρει ο ίδιος, ο O’Connell συνεχώς τον κοροιδεύει λέγοντας του πως ωραία όλα αυτά αλλά δεν συγκρίνεται με την άνοδο στην Premier League.

Πάντως ο Tommy Spurr ήταν πάντα από τους παίχτες που από όποια ομάδα πέρασε, τον αγάπησε η κερκίδα λόγω της ηρεμίας και της σοβαρότητατς του εντός και εκτός γηπέδου.

Και μιας και λόγω του κορονοϊού δεν θα καταφέρει να έχει μία κανονική ορκομωσία όπως θα ήθελε πολύ, εμείς θα γιορτάσουμε μαζί του το πτυχίο του πίνοντας μία μπύρα στην υγειά του

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Barman Tales 7/3

bottom of page