top of page

Απώλεια φιλάθλων = απώλεια εσόδων

Μπορεί στην Ελλάδα να βγήκαμε από την καραντίνα, αλλά στην Αγγλία φαίνεται πως υπάρχει δρόμος ακόμα. Η πιθανότητα να ξεκινήσει το πρωτάθλημα στα μέσα Ιουνίου και να ολοκληρωθεί Ιούλιο είναι σχετικά υψηλή, αλλά τίποτα δεν είναι ακόμα σίγουρο.


Το μόνο που είναι σίγουρο, είναι το ότι αν ξεκινήσει το πρωτάθλημα, τα παιχνίδια θα γίνουν χωρίς κόσμο. Αυτό θα συνεχιστεί πιθανότατα και την ερχόμενη σεζόν 2020-21, έως ότου βελτιωθεί η κατάσταση με την πανδημία.

Οι ομάδες πλέον, έχουν ως κύρια πηγή εσόδου τα τηλεοπτικά συμβόλαια, με τα έσοδα από αγώνες να μην έχουν τόσο ποσοστό (στο σύνολο των εσόδων) όπως παλιά, αλλά ακόμα έχουν ένα σημαντικό μερίδιο, της τάξης του 13%. Το ποσοστό αυτό στην πρώτη σεζόν της Premier League ήταν 43%. Η διαφορά είναι πως το σύνολο των χρημάτων που κέρδιζαν οι ομάδες από εισιτήρια εκείνη τη σεζόν ήταν 205 εκατομμύρια λίρες, ενώ τη περσινή σεζόν ήταν 677 εκατομμύρια λίρες.

Το θέμα είναι ποια ομάδα θα έχει τη μεγαλύτερη χασούρα. Προφανώς οι ομάδες του big 6 έχουν τη μεγαλύτερη προσέλευση, άρα θα έχουν και τη μεγαλύτερη χασούρα. Από την άλλη, οι ομάδες αυτές παίρνουν τα περισσότερα χρήματα από τα τηλεοπτικά και από διάφορες άλλες χορηγίες, οπότε η χασούρα καλύπτεται.

Εν τέλει εμείς πιστεύουμε πως τη μεγαλύτερη χασούρα θα την έχει ο απλός φίλαθλος της κάθε ομάδας που δεν θα μπορεί να παρακολουθεί τη καψούρα του από κοντά, Ναι, ζούμε σε πολύ ιδιαίτερες μέρες και η υγεία μας είναι πολύ πιο σημαντική από το ποδόσφαιρο. Από την άλλη, η έλλειψη ποδοσφαίρου...βλάπτει σοβαρά την υγεία!

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Barman Tales 7/3

bottom of page