top of page

Ενα μοντέλο προσομοίωσης για τη Championship

Σήμερα ήταν προγραμματισμένη να γίνει η τελευταία αγωνιστική στην Championship. Σήμερα θα μαθαίναμε (αν δεν είχε ήδη εξασφαλιστεί από πιο πριν μαθηματικά) τις δύο ομάδες που θα ανέβαιναν στην Premier League, τις τέσσερις των Play offs και τις τρεις που θα υποβιβάζονταν στη League One.


Επειδή όμως κανείς δεν ξέρει πότε, και αν, θα τελειώσει η Championship, το BBC συνεργάστηκε με το Πανεπιστήμιο του Reading, ώστε να φτιάξουν μια φόρμουλα που θα προβλέψει το τι θα γινόταν στα εναπομείναντα ματς της σεζόν. Η συγκεκριμένη φόρμουλα έχει σαν βάση όλα τα ματς στην ιστορία του Αγγλικού ποδοσφαίρου, κοιτάζει σε ποια αγωνιστική έγιναν, πόσα γκολ μπήκαν και ποια θέση είχε η κάθε ομάδα στη βαθμολογία.


Έτσι προβλέπουν το αποτέλεσμα του κάθε αγώνα και συνεπώς φτιάχνουν και τη βαθμολογία. Η τωρινή βαθμολογία είναι η εξής: 1) Leeds 71 2) West Brom 70 3) Fulham 64 4) Brentford 60 5) Nottingham Forest 60 6) Preston 56 7) Bristol 55 8) Millwall 54 9) Cardiff 54 10) Blackburn 53

Η ομάδα του Πανεπιστημίου έτρεξε τη προσομοίωση όχι μία, όχι δύο, αλλά 10.000 φορές ώστε να δει τα διαφορετικά σενάρια και να τα συμπτύξει σε ένα τελικό πίνακα βάσει πιθανοτήτων.

Ο τελικός αυτός πίνακας έδειξε πως πρωταθλήτρια θα ήταν η Leeds με δεύτερη τη West Brom, οι οποίες αυτόματα θα ανέβαιναν. Στα Play offs θα συμμετείχαν οι Fulham, Brentford, Nottingham Forest και Millwall. Τέλος, θα υποβιβάζονταν οι Charlton, Luton και Barnsley οι ομάδες που και τώρα είναι οι τρεις τελευταίες.

Πως σας φαίνεται σαν σενάριο; Είναι δίκαιο;

Ποια από τις 4 των Play offs θα θέλατε περισσότερο να δείτε του χρόνου στην Premier League;

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Barman Tales 7/3

bottom of page