top of page

Η Forest Green Rovers και οι εμφανίσεις από απορρίματα καφέ



Σάββατο πρωί και αν όχι όλοι σας, οι περισσότεροι έχετε βάλει το καφεδάκι σας και απολαμβάνετε την ημέρα.


Μιλώντας για καφέ, έχετε μήπως αναρωτηθεί τι γίνονται όλα αυτά τα απορρίματα καφέ που όλοι οι baristas πετάνε στα σκουπίδια αφού σας φτιάξουν έναν espresso;

Η απάντηση προφανώς και μας έρχεται από την Forest Green Rovers.

Για την ομάδα έχουμε πει πολλά. Επιγραμματικά για όσους δεν γνωρίζουν, η ομάδα έχει ανακηρυχθεί ως η πιο οικολογική ομάδα στον κόσμο από την FIFA . O λόγος είναι απλός αν σκεφτείτε πως μίλάμε για μία ομάδα της οποίας οι εμφανίσεις είναι φτιαγμένες από μπαμπού, οι παίχτες τρώνε μόνο vegan φαγητό και η ομάδα ετοιμάζει το πρώτο γήπεδο στον κόσμο το οποίο θα είναι κατασκευασμένο αποκλειστικά από ξύλο.


Η νέα οικολογική πρωτοβουλία του ιδιοκτήτη της ομάδας, Dale Vince, είναι οι εμφανίσεις της ομάδας να φτιάχνονται από απορρίματα καφέ!


Για την ακρίβεια οι εμφανίσεις θα φτιάχνονται από απορρίματα καφέ σε συνδυασμό με ανακυκλώσιμα πλαστικά μπουκάλια. Ο λόγος της αλλαγής από το μπαμπού στον συγκεκριμένο τρόπο είναι το ότι ο καφές σε συνδυασμό με το ανακυκλώσιμο πλαστικό θα κάνει πιο ελαφριά την φανέλα και θα αναπνέει πιο εύκολα.


Οι συγκεκριμένες εμφανίσεις θα κάνουν το ντεμπούτο τους στο σημερινό ματς απέναντι στην Colchester και θα είναι διαθέσιμες στο κοινό από την επόμενη σεζόν.

Όπως λέει ο Dale Vince:

‘’ Δεν πιστεύω ότι θα αργήσουμε να δούμε όλες τις ομάδες να χρησιμοποιούν ανακυκλώσιμα υλικά για τις εμφανίσεις τους’’.

Δεν πιστεύουμε πως έχει άδικο και θα τον κεράσουμε και μία από τις vegan μπύρες μας για να τον επιβραβεύσουμε για την ευαισθητοποίηση του για το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή.

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Barman Tales 7/3

bottom of page