top of page

Η Queen's Park είναι πλέον μια επαγγελματική ομάδα

Μία λυπηρή απόφαση πάρθηκε χτες από τα μέλη της Queen's Park Football Club. H Queen's Park είναι η πιο παλιά ομάδα της Σκωτίας με έτος ίδρυσης το 1867.

Μέχρι χθες η ομάδα και τα 152 χρόνια λειτουργίας της ήταν ερασιτεχνική. Χθες λοιπόν αποφασίστηκε πως η ομάδα πλέον θα γίνει επαγγελματική ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει στον ανταγωνισμό.


Αυτή την στιγμή η ομάδα αγωνίζεται στην League Two της Σκωτίας η οποία είναι επαγγελματική κατηγορία, όντας η μόνη ερασιτεχνική ομάδα εκεί. Πλέον, όντας επαγγελματική, η ομάδα θα μπορεί να πληρώνει τους παίχτες της, να υπογράφει συμβόλαια, να κάνει μεταγραφές και το σημαντικότερο να πουλάει παίχτες. Ενδεικτικό είναι ότι τα τελευταία χρόνια από την ομάδα έχουν φύγει χωρίς αντάλλαγμα οι Andy Robertson της Liverpool, Lawrence Shankland της Dundee United και Blair Spittal της Ross County.

H Queen's Park στα πρώτα χρόνια της, τον 19ο αιώνα, κυριαρχούσε στην Σκωτία έχοντας κατακτήσει 10 κύπελλα Σκωτίας και φτάνοντας σε 2 τελικούς FA Cup όντας η μόνη Σκωτσέζικη ομάδα που έχει φτάσει εκεί. Η ομάδα έχει το μότο ''Ludere Causa Ludend'' το οποίο σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει να παίζεις για την χαρά του παιχνιδιού.

Η ανακοίνωση της ομάδας ανέφερε πως ήταν μια απόφαση που μπήκε το μυαλό πάνω από την καρδιά και όσο και να μας στεναχωρεί είναι μία λογική απόφαση για να ανταπεξέλθει στις σημερινές προκλήσεις. Της ευχόμαστε καλή επιτυχία και να δικαιωθεί για αυτή της την απόφαση.

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Barman Tales 7/3

bottom of page