top of page

Η αγάπη για το ποδόσφαιρο νικάει κάθε πόνο

O Declan Thompson δεν είναι ένας ακομά 18χρονος ανερχόμενος ποδοσφαιριστής. Είναι ένας κερδισμένος μαχητής της ζωής. Και εξηγούμαστε.

Σε ηλικία 5 ετών ο Thompson και ενώ αγωνιζόταν στις ακαδημίες της Sheffield United οι γονείς του παρατήρησαν πως όλο και πιο πολύ κούτσαινε όταν έτρεχε στις προπονήσεις. Τότε πήγαν σε έναν γιατρό ο οποίος διέγνωσε πως πάσχει από οστεοχονδρίτιδα ισχίου. Αυτή είναι μία σπάνια νόσος στην οποία η ροή του αίματος προς το ισχίο είναι περιορισμένη και έτσι σιγά σιγά το κόκαλο διαλύεται.


Ο Thompson υποβλήθηκε σε διάφορες επεμβάσεις και αναγκάστηκε να καθηλωθεί σε αναπηρικό καροτσάκι για 18 μήνες. Οι γιατροί τότε του είχαν πει πως θα είναι τυχερός αν ξαναπερπατήσει κανονικά πόσο μάλλον να ξαναπαίξει ποδόσφαιρο.

Μετά από αυτούς τους 18 μήνες παράτησε το καροτσάκι και περπατούσε με την βοήθεια ενός περιπατητήρα. Η αγάπη του και η επιμονή του για να ξαναπαίξει ποδόσφαιρο ήταν τέτοια που οι γονείς του είχαν δώσει εντολή στο σχολείο να είναι συνεχώς κάποιος μαζί του μιας και όποτε έμενε μόνος του έβρισκε μία μπάλα και προσπαθούσε να παίξει.

Τελικά κατάφερε σιγά σιγά να ξαναπαίξει ποδόσφαιρο και να μπει στις ακαδημίες ομάδων. 13 χρόνια μετά την διάγνωση, ο Declan Thompson μπορεί να δηλώνει πλέον επαγγελματίας ποδοσφαιριστής μιας και πρόσφατα κέρδισε το πρώτο του επαγγελματικό σύμβόλαιο με την Sheffield Wednesday.

Δεν κέρδισε απλά ένα συμβόλαιο, αλλά κυρίως την μάχη της ζωής. Μία ατυχία δεν τον έκανε να το βάλει κάτω. Αντίθετα τον πείσμωσε, δούλεψε σκληρά και πέτυχε. Ένα πραγματικό παράδειγμα ζωής.

Και γι’αυτό οι σημερινές μπύρες θα είναι στην υγειά αυτού του 18χρονου από το Sheffield

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Barman Tales 7/3

bottom of page