top of page

Η αντίδραση των οπαδών της Millwall στο γονάτισμα για το Black Lives Matter

Όσοι εκπλαγήκατε το Σάββατο από την αντίδραση των οπαδών της Millwall, να αποδοκιμάσουν τους παίχτες όταν γονάτισαν στην αρχή του αγώνα στα πλαίσια του κινήματος Black Lives Matter, μάλλον δεν γνωρίζετε την ιστορία της ομάδας.

Η ιστορία πολλές φορές επαναλαμβάνεται και ο αγώνας του Σαββάτου ήταν ένα σατανικό παράδειγμα αυτού.

Το 1994 λοιπόν και στα πλέι οφ ανόδου της First Division (σημερινής Championship) η Millwall αντιμετώπισε την Derby County (όπως και το περασμένο Σάββατο). Το πρώτο ματς στο Baseball Ground στο Derby είχε λήξει με 2-0 υπέρ των ‘’κριαριών’’. Στον επαναληπτικό όμως στο Den έγινε ο κακός χαμός.

Πριν τον αγώνα είχαμε επεισόδια μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων στον σταθμό του Rotherhithe (κοντινός σταθμός του γηπέδου), αλλά δεν ήταν μόνο αυτό.

Στην διάρκεια του αγώνα, δύο φορές εισέβαλαν οι φίλαθλοι της Millwall στο γήπεδο και μάλιστα κυνηγούσαν τους δύο μαύρους παίχτες της Derby County(Gary Charles και Paul Williams)με σκοπό να τους χτυπήσουν. Τους δύο συγκεκριμένους παίχτες μάλιστα τους επιτίθονταν φραστικά με ρατσιστικές εκφράσεις κατά την διάρκεια όλου τους ματς. Τελικά μετά την δεύτερη εισβολή και ενώ το ματς στην ουσία είχε τελειώσει, ο προπονητής της Derby έκανε αλλαγή τους δύο ποδοσφαιριστές με σκοπό να τους προστατεύσει.

Για την ιστορία το ματς έληξε με 3-1 υπέρ της Derby County, η οποία όμως ηττήθηκε στον τελικό των πλέι οφ από την Leicester και έχασε την άνοδο στην Premier League.

Μετά το ματς του Σαββάτου η διοίκηση της Millwall έβγαλε ανακοίνωση όπου καταδίκαζε τις αποδοκιμασίες, αλλά είναι κοινό μυστικό πως σε αρκετούς κύκλους των φιλάθλων της συγκεκριμένης ομάδας υπάρχουν τέτοιες ρατσιστικές απόψεις που μόνο κακό κάνουν στην ομάδα, στο άθλημα αλλά και σε ολόκληρη την κοινωνία.

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Barman Tales 7/3

bottom of page