top of page

Η δύσκολη ζωή μετά το ποδόσφαιρο

O Micah Richards σταμάτησε το ποδόσφαιρο το καλοκαίρι που μας πέρασε σε ηλικία μόλις 31 ετών. Τα προβλήματα στο γόνατο του δεν τον άφησαν να αντέξει παραπάνω και πλέον απολαμβάνει την νέα του καριέρα ως σχολιαστής στο BBC.

Εκεί άνοιξε την καρδιά του και μίλησε για τις δύσκολες μέρες που αντιμετωπίζει ένας ποδοσφαιριστής όταν έρχεται η ώρα να εγκαταλείψει το ποδόσφαιρο.


Κάποια από τα μηνύματα που λάμβανε από τους φιλάθλους της ομάδας ήταν ''παίζεις για τα λεφτά'', ''δεν σέβεσαι την φανέλα'', ''είσαι ιός που σκοτώνει την ομάδα''.

To τελευταίο παιχνίδι του Richards ήταν τον Οκτώβριο του 2016 σε ηλικία μόλις 28 ετών απέναντι στην Wolves και από τότε όποιος προπονητής ερχόταν στην Villa δεν του έδινε κάποια ευκαιρία.

Τα προβλήματα τραυματισμών του παίχτη είχαν ξεκινήσει από όταν ήταν σε μικρή ηλικία στην City. Όταν πήρε μεταγραφή στην Villa το γόνατο του ήταν ήδη σε πολύ κακή κατάσταση. Μετά την απόλυση του προπονητή που τον έφερε, του Tim Sherwood, και την έλευση του Remi Garde ξεκίνησε ο κατήφορος του Richards.

Ανέφερε μία ιστορία σύμφωνα με την οποία ο νέος προπονητής του είπε πως αν δεν μπορείς να κάνεις ότι σου ζητάω στην προπόνηση δεν θα παίξεις. Μετά έβαλε όλη την ομάδα να τρέξει χιλιόμετρα περνώντας εμπόδια το οποίο ήταν εξαντλητικό και στο τέλος της προπόνησης επέστρεψαν οι πόνοι και τα προβλήματα στο γόνατο του Richards.

Όπως ανέφερε ένιωθε τόσο παραγκωνισμένος στην ομάδα που σε κάποιο σημείο του έλεγαν λόγω του γόνατου του να έρχεται 3 φορές την εβδομάδα μετά 2 και μετά περίμενε μήνυμα από τον γιατρό της ομάδας για το πότε να έρθει στην προπόνηση.

Ώσπου πέρυσι έφτασε σε σημείο να μην μπορεί να λυγίζει το γόνατο του και να τον καταπονεί και πήρε την μεγάλη και δύσκολη απόφαση.

Σας προτρέπουμε να διαβάσετε το εκπληκτικό άρθρο του παίχτη στο BBC στο παρακάτω λινκ: https://www.bbc.co.uk/sport/football/49845993

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Barman Tales 7/3

bottom of page