top of page

Η εντυπωσιακή μεταμόρψωση της Southampton

Στις 25/10/2019 η Southampton FC ηττήθηκε στην έδρα της από την Leicester με 0-9 σε ένα ματς που πραγματικά είναι αδύνατον να ξεχαστεί. Ακριβώς έναν χρόνο μετά, στις 25/10/2020 η Southampton, παίζοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο, κατάφερε να νικήσει τη πιο φορμαρισμένη ομάδα και πρωτοπόρο της Premier League, Everton. Πως φτάσαμε όμως σε μια τέτοια μεγάλη αλλαγή;


Σύμφωνα με τον αριστερό μπακ της ομάδας Ryan Bertrand, καταλυτικό ρόλο έπαιξε η απόφαση της διοίκησης να κρατήσει τον προπονητή Ralph Hasenhuttl πάρα τη πολύ βαριά ήττα από τις Αλεπούδες. Ο Bertrand δήλωσε πως η συγκεκριμένη ήττα πόνεσε σα να ήταν υποβιβασμός για την ομάδα, αλλά αυτό τους έκανε πιο δυνατούς. Ο προπονητής μίλησε στους παίκτες και τους βοήθησε να το ξεπεράσουν.

Έτσι η Southampton μετά από αυτή τη βαριά ήττα έκανε μια πολύ καλή χρονιά τερματίζοντας στη μέση του βαθμολογικού πίνακα. Σε αυτό σίγουρα βοήθησε και η εκπληκτική φόρμα του Danny Ings ο οποίος σκόραρε πέρυσι 22 γκολ και ήταν ο 2ος σκόρερ (μαζί με τον Aubameyang) πίσω από τον Jamie Vardy. Οι Saints φέτος και με την επιστροφή του Theo Walcott μετά από 14 χρόνια, ελπίζουν πως μπορούν να κάνουν μια ακόμα καλύτερη χρονιά και γιατί όχι να χτυπήσουν κάποιο Ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Εσείς τι πιστεύετε πως έπαιξε τον μεγαλύτερο ρόλο στη μεταμόρφωση της ομάδας;

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Barman Tales 7/3

bottom of page