top of page

Η εξήγηση για την αφαίρεση βαθμών από τη Sheffield Wednesday

Στο σημερινό μας post θα προσπαθήσουμε να εξηγήσουμε την όλη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την Sheffield Wednesday και τους λόγους που δέχθηκε την ποινή των 12 βαθμών απαντώντας σε διάφορα ερωτήματα που ίσως έχετε.


Γιατί αφαιρέθηκαν 12 βαθμοί από την Sheffield Wednesday;

Βάση των κανόνων της EFL καμία ομάδα δεν πρέπει σε διάστημα τριών σεζόν να έχει ζημίες ύψους πάνω από 39 εκ. λίρες.

Η Wednesday λοιπόν εκμεταλεύτηκε ένα τρυπάκι του κανονισμού που επιτρέπει στις ομάδες να πουλήσουν το γήπεδο τους στον ιδιοκτήτη τους για να βγάλουν κέρδος.

Αυτό και έκανε η ομάδα και πούλησε το γήπεδο στον ιδιοκτήτη της Dejphon Chansiri για 60 εκ. λίρες για την σεζόν 2017-2018. Το ίδιο έχουν ήδη κάνει οι Aston Villa, Derby County, Reading και Birmingham.

Την σεζόν 2015-2016 είχε ζημίες ύψους 10 εκ., το 2016-2017 20 εκ. και έτσι για το 2017-2018 θα μπορούσε να έχει ζημίες μέχρι 9 εκ. για να μην τιμωρηθεί. Εξού και η πώληση του γηπέδου εκείνη την σεζόν ώστε να ‘’διορθωθούν’’ τα βιβλία.

Ποιο ήταν τότε το πρόβλημα αφού το έκαναν και άλλες ομάδες χωρίς να τιμωρηθούν;

Εδώ είναι και το πρόβλημα. Ενώ όλα έδειχναν να φαίνονται ‘’κανονικά’’, η εταιρία του ιδιοκτήτη η οποία είχε δημιουργηθεί για να αγοράσει το γήπεδο ιδρύθηκε στις 21 Ιουνίου 2019. Κοινώς μετά την σεζόν 2017-2018 όταν και εμφανίστηκε το κέρδος από την πώληση στα βιβλία. Χωρίς αυτή την πώληση η ομάδα στην παραπάνω τριετία θα είχε ζημίες 57 εκ. λιρών, κοινώς 18 εκ. πάνω από το επιτρεπτό όριο.

Γιατί οι βαθμοί αφαιρέθηκαν από το επόμενο πρωτάθλημα και αν η έφεση που σκέφτεται να κάνει η Charlton έχει βάση;

Η απόφαση βγήκε στις 31 Ιουλίου και θεωρητικά πάντα υπό κανονικές συνθήκες σε αυτή την περίοδο οι ομάδες ετοιμάζονται για την νέα σεζόν, εξού και η αντίστοιχη απόφαση.

Αν όμως η Charlton κάνει έφεση, θα γίνει πιο πολύπλοκο το θέμα, μιας και νομικά η ποινή θα αφορά παράπτωμα της σεζόν 2017-2018 που κοινώς σημαίνει πως η Charlton ίσως να μην έχει τελικά και κάποιο συμφέρον και απλά θα περιπλέξει την κατάσταση.

Μοιάζει η περίπτωση της Sheffield Wednesday με αυτήν της Derby County που θα εκδικαστεί στο μέλλον;

H Derby County πούλησε το γήπεδο της στο ιδιοκτήτη της για 80 εκ. και το αγόρασε πίσω με 40, αλλά το βασικό της επιχείρημα είναι πως το έκανε εντός του χρόνου που το δήλωσε και στην σωστή οικονομική περίοδο.

Βέβαια η περίπτωση της είναι λίγο πιο περίπλοκη οπότε καλύτερα να περιμένουμε να εκδικαστεί η υπόθεση.

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Barman Tales 7/3

bottom of page