top of page

Η επιστροφή της Wimbledon στο Plough Lane

Ωραίο το Champions League, ωραίο και το Europa αλλά αν είσαι πραγματικός φίλος του πραγματικού ποδοσφαίρου ένα είναι το γεγονός αυτής της εβδομάδας και δεν είναι άλλο από την επιστροφή της Wimbledon στο Plough Lane έπειτα από 29 χρόνια.


Από εκείνο το τελευταίο ματς του 1991 μέχρι σήμερα όλοι πάνω κάτω ξέρουμε την ιστορία. Η διοίκηση της Wimbledon FC μετακόμισε την ομάδα στο Milton Keynes μετονομάζοντας την σε Milton Keynes Dons και οι φίλαθλοι σε διάστημα 2 εβδομάδων δημιούργησαν ξανά την ομάδα τους, την AFC Wimbledon και ξεκίνησαν την μεγάλη ανηφόρα από την 9η κατηγορία. Πλέον η ομάδα όχι μόνο αγωνίζεται στην League One, όντας σε καλύτερη θέση από την MK Dons, αλλά από την Τρίτη αγωνίζεται και στο νέο της γήπεδο, το οποίο έχτισαν οι φίλαθλοι με δικά τους χρήματα.

Πριν έναν χρόνο η ομάδα χρειαζόταν 11 εκ. λίρες για να τελειώσει το γήπεδο της και μην μπορώντας να πάρει δάνειο από την τράπεζα, οι φίλαθλοι έβαλαν πλάτη και μέσω ενός προγράμματος συγκέντρωσαν περίπου 5 εκ. λίρες τα οποία την περίοδο του lockdown έγιναν πολύ περισσότερα.

Έτσι φτάσαμε στο σήμερα και την Τρίτη υπήρχε ένα μπάνερ που έγραφε ‘’You Brought the Dons Home. Thank you. See You Soon'’ για να ευχαριστήσει όλο αυτόν τον κόσμο που έκανε το συγκεκριμένο όνειρο πραγματικότητα.

Το μεγάλο κρίμα; Όχι φυσικά το ότι δεν πανηγύρισε η Wimbledon την νίκη στο πρώτο ματς στο νέο της σπίτι απέναντι στην Doncaster (2-2 το αποτέλεσμα) αλλά η απουσία των φιλάθλων από μία τέτοια μέρα.

Άλλωστε εξ’αιτίας τους είναι η ομάδα εκεί και θα έδιναν τα πάντα για να τραγουδήσουν 9,000 φίλαθλοι το 'The Boys Are Back in Town' των Thin Lizzy που έπαιζε στην είσοδο της ομάδας στο γήπεδο.

Τουλάχιστον οι pubs γύρω από το γήπεδο ήταν γεμάτες φιλάθλους λίγο πριν κλείσουν για έναν μήνα🍺

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Barman Tales 7/3

bottom of page