top of page

Η ιστορία μια οικογένειας Ινδών διαιτητών στα Αγγλικά γήπεδα

Στη μέση της φωτογραφίας απεικονίζεται ο κύριος Jarnail Singh ο οποίος ήταν διαιτητής στη League Two, στη League One αλλά και στην Championship τη περίοδο 2004 - 2010. Ήταν ο πρώτος διαιτητής ο οποίος σφύραγε τους αγώνες φορώντας τουρμπάνι καθώς κατάγεται από την Ινδική φυλή Sikh.


Στο πλάι της φωτογραφίας βρίσκονται οι δύο γιοι του. Αριστερά ο Bhupinder και δεξιά ο Sunny. Και οι δύο πήγαιναν μικροί με τον πατέρα τους στο γήπεδο και έτσι αγάπησαν τη διαιτησία, και την ακολούθησαν. Ο Sunny είναι υπάλληλος φυλακών στο επάγγελμα και σφυρίζει στη National League, ενώ ο Bhupinder είναι δάσκαλος και είναι επόπτης στην Championship.

Εκτός από τις κανονικές τους δουλειές και από τη διαιτησία, τα δύο αδέλφια μάχονται ώστε να δοθούν περισσότερες ευκαιρίες σε μετανάστες και ανθρώπους από μειονότητες στο να γίνουν διαιτητές, ή να ανέβουν στην κλίμακα του Αγγλικού ποδοσφαίρου.

Μόλις το 9% των διαιτητών στην Αγγλία προέρχεται από μειονότητες και μετανάστες (συμπεριλαμβάνονται στο 9% ακόμα και οι Άγγλοι με αφρικανική καταγωγή) και η οικογένεια Singh θέλει να το αλλάξει αυτό.

Στην προσπάθειά τους έχουν τη βοήθεια της FA ή οποία σταδιακά θέλει να εισάγει περισσότερους ανθρώπους από μειονότητες στο ποδόσφαιρο, όχι μόνο στο κομμάτι της διαιτησίας αλλά και σε διάφορα άλλα πόστα. Αυτό γίνεται στη συνολική προσπάθεια για να επιτευχθεί ένα ποδόσφαιρο πιο πολυπολιτισμικό.

Παραδόξως ο πατέρας και τα αδέλφια Singh δεν έχουν να θυμούνται πολλά περιστατικά ρατσισμού στα γήπεδα. Πιο συγκεκριμένα ο πατέρας Janail δήλωσε πως κάποιος παίκτης έκανε σχόλιο για το χρώμα του αλλά επειδή δεν πρόλαβε να δει ποιος, πήρε τους δύο πιθανούς παίκτες πιο μακριά από τους υπόλοιπους και τους είπε "Έχει κάποιος τα κότσια να μου ξαναπεί αυτό που είπε" οι παίκτες έμειναν σιωπηλοί και πήραν και οι δύο από μια κίτρινη κάρτα.

Ας ελπίσουμε λοιπόν ο αγώνας της οικογένειας Singh να δικαιωθεί και να δοθούν περισσότερες ευκαιρίες σε άτομα απο μειονότητες στο ποδόσφαιρο!

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Barman Tales 7/3

bottom of page