top of page

Η ιστορία του Adama Traore

O Adama Traore, θεωρείται πλέον ένας από τους πιο ταλαντούχους παίκτες της Prermier League και έχει σκορπίσει τον τρόμο σε ουκ ολίγους αμυντικούς και ομάδες συνολικά. Όμως, η ιστορία του δεν ήταν από την αρχή τόσο καλή.


Οι γονείς του από το Μάλι μετακόμισαν στην Βαρκελώνη στα μέσα της δεκαετίας του 80 και ο Adama γεννήθηκε εκεί το 1996. Μόλις στην ηλικία των 8 ο Adama έγινε μέλος της La Masia όπου έδειξε από μικρός το ταλέντο του. Όντας για αρκετά χρόνια μέλος της Barcelona B, έκανε ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα τη σεζόν 2013-14, όμως η συνέχεια δεν ήταν η ίδια. Ο Luis Enrique δεν τον υπολόγιζε στην πρώτη ομάδα και ο Traore το καλοκαίρι του 2015 θα έπρεπε να επιλέξει. Θα έμενε στην Barcelona B όπου θα αγωνιζόταν στην Τρίτη Κατηγορία ή θα άφηνε την πόλη του για κάτι διαφορετικό; Η απόφαση τελικά πάρθηκε και ο Traore έγινε μέλος της Aston Villa.

Εκεί έμεινε μόλις μια σεζόν, καταστροφική για την ομάδα η οποία υποβιβάστηκε. Μερικοί τραυματισμοί σε συνδυασμό με την προσαρμογή σε μια νέα χώρα και γλώσσα τον κράτησαν πίσω. Ο Adama δεν ακολούθησε την Villa στην Championship αλλά πήγε στην Middlesbrough όπου τότε ήταν στην Premier League. Στη Boro, η παρουσία του ήταν σαφώς καλύτερη αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να μείνει η ομάδα στη κατηγορία.

Η σεζόν 2017-18 στην Championship ήταν μαγική για τον Adama. Η έλευση του coach Tony Pulis του έδωσε ένα επιπλέον κίνητρο να δείξει το ταλέντο του. Ο Pulis πίστεψε πολύ σε αυτόν, είχαν μαζί εβδομαδιαία meetings όπου του έδινε συμβουλές και ο Adama τον έβγαλε ασπροπρόσωπο. Πέντε γκολ, οκτώ ασίστ και αρκετές σακούλες στους αμυντικούς της Championship οι οποίοι ακόμα τρέχουν να τον φτάσουν.

Και έτσι το καλοκαίρι του 2018 ήρθε η επιστροφή στην Premier League και στην Wolves. Η πρώτη χρονιά δεν ήταν καλή αλλά φέτος όλοι βλέπουμε τις δυνατότητές του και δε χρειάζετε να αναφέρουμε κάτι επιπλέον για τον μοναδικό παίκτη στη σεζόν που ο Klopp παραδέχτηκε πως τον τρόμαξε.

Ποιο πιστεύετε πως θα είναι το μέλλον του Adama; Θα παραμείνει και του χρόνου στους Λύκους; Θα προτιμήσει τη Liverpool ή την Manchester City που τον γλυκοκοιτάζουν; Θα επιστρέψει στην Ισπανία για μια εκ των Barca ή Real που έχουν δείξει ενδιαφέρον;

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Barman Tales 7/3

bottom of page