top of page

Η ιστορία του Football League Cup

Σήμερα είναι η επίσημη έναρξη της ποδοσφαιρικής χρονιάς στην Αγγλία με τα πρώτα ματς του 1ου γύρου του League Cup να ξεκινούν το απόγευμα.

Έτσι με την βοήθεια του διάσημου πλέον φίλου της σελίδας @Lykos Stav κάνουμε μία όμορφη αναδρομή στην πρώτη διοργάνωση πριν από 60 χρόνια.

Αειθαλής 60άρης….


Το Κύπελλο των Ομάδων της Λίγκας δημιουργήθηκε το 1960 στα πλαίσια της αναδιάρθρωσης των Κατηγοριών και της προσπάθειας αναβάθμισης του Αγγλικού Ποδοσφαίρου.

Η ιδέα δεν ενθουσίασε ακριβώς όλους τους Αγγλικούς Συλλόγους, με αποτέλεσμα κάποια από τα μεγάλα ονόματα της εποχής (σ.σ. Arsenal, Luton Town, Sheffield Wednesday, West Bromwich Albion, Wolves και Tottenham) να την… σνομπάρουν. Παρ΄όλα αυτά 92 ομάδες δήλωσαν συμμετοχή συμμετείχαν στην διοργάνωση, η οποία στην πορεία αποδείχθηκε συναρπαστική και άρχισε να κεντρίζει το ενδιαφέρον Τύπου, Φιλάθλων και… παικτών, οι οποίοι προτιμούσαν τους αγώνες από τις προπονήσεις.

Στο πρώτο ματς στην Ιστορία του θεσμού η West Ham επικράτησε 3-1 της Charlton. Μετά από 5 γύρους αναμετρήσεων με αρκετά γκολ και συγκινήσεις, στον διπλό τελικό προκρίθηκαν η κραταιά εκείνα τα χρόνια Aston Villa και η ταπεινή Rotherham από την 2η Κατηγορία.

Στο πρώτο ματς η ομάδα του Yorkshire έκανε την έκπληξη επικρατώντας με 2-0, αλλά στον επαναληπτικό η Villa επανέφερε την τάξη, κερδίζοντας 3-0 στην παράταση και κατακτώντας το πρώτο League Cup της Ιστορίας.


Στα 60 χρόνια του θεσμού, 23 διαφορετικές ομάδες έχουν κατακτήσει το τρόπαιο, ενώ πολυνίκης είναι η Liverpool με 8 επιτυχίες.

Στον φετινό τελικό η Manchester City επικράτησε με 2-1 της Aston Villa, η οποία έχει 25 χρόνια να σταυρώσει τίτλο….


Καλή ποδοσφαιρική χρονιά λοιπόν και, μια μπύρα Worthington στη μνήμη του πρώην Γραμματέα της Αγγλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και εμπνευστή της διοργάνωσης, Alan Hardaker.

ΥΓ: Στις φωτοφραφίες απεικονίζονταιι ο εμπνευστής Alan Hardaker, η πρώτη νικήτρια του θεσμού Aston Villa και η τελευταία Manchester City.

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Barman Tales 7/3

bottom of page