top of page

Η ιστορία του Mason Mount

Αδιαμφησβήτητα μία από τις αποκαλύψεις της φετινής Premier League είναι ο Mason Mount.

Τα 6 γκολ και οι 4 ασσίστ σε 29 εμφανίσεις στην πρώτη του σεζόν δεν είναι ο μόνος λόγος που έχει κερδίσει τις καρδιές των φίλων της Chelsea.

Βλέπετε ο Mount είναι στις ακαδημίες της ομάδας από την ηλικία των 6 ετών. Γεννημένος στο Portsmouth και με πατέρα προπονητή σε ερασιτεχνικές ομάδες, ο μικρός Mason ξεκίνησε να πηγαίνει στο Fratton park με τον πατέρα του από την ηλικία των τεσσάρων και να κλοτσάει το τόπι από τα πέντε του.


Η πρώτη του ομάδα ήταν η τοπική Boarhunt FC και εκεί ήταν που τον ανακάλυψε ο σκάουτερ της Chelsea, Rob Winzar.

Όταν ο Winzar προσέγγισε τον πατέρα του Mount, τον Tony, για να του πει πως θέλει να προσκαλέσει τον γιο του στις ακαδημίες της Chelsea, η απάντηση που πήρε ήταν αρνητική λέγοντας πως δεν θέλει ο γιος του να ασχοληθεί με όλα αυτά, αλλά απλά να χαίρεται το ποδόσφαιρο.

Ο Winzar όμως και η Chelsea ήθελαν πολύ τον Mount και έτσι έκαναν ένα τρικ για να τον αποκτήσουν. Προσκάλεσαν όλη την ομάδα της Boarhunt FC σε ένα τουρνουά στις εγκαταστάσεις της Chelsea τρεις εβδομάδες αργότερα.

Εκεί η ομάδα του Mount με αυτόν ως τον καλύτερο παίχτη της ομάδας κέρδισε το τουρνουά και αυτό ήταν.

Ο 6χρονος Mason είχε εντυπωσιαστεί από τις εγκαταστάσεις και από τις συνθήκες στην Chelsea και έτσι ο Tony Mount δεν είχε επιλογή παρά να αφήσει το ταλέντο του Mason να ξεδιπλωθεί.

The rest is history που λένε και στο δυτικό Λονδίνο και ο Mount παρά τις φωνές γύρω του που άκουγε γύρω του, όλα αυτά τα χρόνια, πως κανένας παίχτης από τον John Terry και έπειτα δεν έχει βγει από τις ακαδημίες της ομάδας, διέψευσε του πάντες και πλέον ζει το όνειρο του.

Στόχος του πλέον η κατάκτηση κάποιου τίτλου με την Chelsea και γιατί όχι και ο μελλοντικός αρχηγός της.

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Barman Tales 7/3

bottom of page