top of page

Η ιστορία του ύμνου της Liverpool

Για οποίον δεν γνωρίζει τον εικονιζόμενο, σας αναφέρουμε πως είναι ο Gerry Marsden, τραγουδιστής του συγκροτήματος Gerry and the Pacemakers, οι οποίοι έχουν τραγουδήσει τον ύμνο της Liverpool FC You'll Never Walk Alone.


Το τραγούδι κυκλοφόρησε το 1963, όμως δεν είναι γραμμένο από τον Marsden, καθώς είναι διασκευή από τους Rodgers and Hammerstein και κυκλοφόρησε πρώτη φορά το 1945 στη ταινία Carousel. Ο Marsden παραδέχτηκε πως η μοίρα έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στη καριέρα του, καθώς στις αρχές της δεκαετίας του 60, παρακολουθούσε το Musical Carousel σε έναν κινηματογράφο στο Liverpool. Η ταινία δεν είχε κερδίσει το ενδιαφέρον του, αλλά επειδή έβρεχε έξω είπε να κάτσει και να δει και το δεύτερο μέρος της. Στο δεύτερο μέρος της ταινίας ακούει το You'll Never Walk Alone, το ερωτεύεται αμέσως και αποφασίζει να το κάνει διασκευή.

Το κομμάτι γίνεται μεγάλη εμπορική επιτυχία στην Αγγλία. Στο Anfield πριν την έναρξη των αγώνων, οι θεατές άκουγαν από τα μεγάφωνα το top 10 των charts. Όταν το You'll Never Walk Alone μπήκε στα charts αγαπήθηκε αρκετά από τους φίλους της ομάδας, οι οποίοι άρχισαν να το τραγουδούν συνέχεια. Όταν όμως πέρασε λίγος καιρός και το τραγούδι βγήκε από τη δεκάδα, οι φίλαθλοι έκαναν παράπονα και απαιτούσαν από την ομάδα να το παίξει στα μεγάφωνα! The rest is history που λένε και στο Merseyside καθώς πλέον αποτελεί τον ύμνο της ομάδας, ενώ και άλλες ομάδες στην Ευρώπη το τραγουδούν (Dortmund, Celtic).

Ο Gerry Marsden δυστυχώς έφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών και άφησε μια μεγάλη μουσική κληρονομιά πίσω του. Το 2003 τιμήθηκε ως ΜΒΕ για τη προσφορά του στα θύματα του Hillsborough. Για τον θάνατό του έκανε Tweet o Paul McCartney αλλά και ο Ringo Starr των Beatles με τους οποίους είχαν πολύ καλές σχέσεις καθώς ήταν και οι 2 μπάντες από το Liverpool.

Rest in Peace Gerry Marsden, You'll Never Walk Alone 🍺

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Barman Tales 7/3

bottom of page