top of page

Η πιο "αστεία" κόκκινη κάρτα


Η σημερινή μας ιστορία πραγματεύεται το πως γίνεται ένα απλό ματς της τοπικής Sunday League να γίνει γνωστό σε ολόκληρη την Αγγλία και να το αναφέρουν μέχρι και στο Sky Sports.

Αυτό έγινε πριν από 20 χρόνια στο ματς μεταξύ Cross Farm Park Celtic και Taunton East Reach Wanderers για την Sunday League στο Somerset της Αγγλίας.

Ο λόγος; Η πιο γρήγορη κόκκινη κάρτα στην ιστορία του αθλήματος. Έστω και ανεπίσημα.

Ο θύτης; O 22χρονος τότε επιθετικός της Cross Farm Park Celtic, Lee Todd.

Ο τρόπος; Ο διαιτητής ακριβώς πριν σφυρίξει την έναρξη του αγώνα ενημέρωσε και τις δύο ομάδες πως δεν θα δεχτεί από κανέναν παίχτη να βρίσει. Αμέσως μετά από αυτό, σφύριξε την έναρξη, αλλά σφύριξε στο αυτί του Todd. Τότε ασυναίσθητα ο Todd γυρνάει στον διαιτητή και του λέει αστειυόμενος ‘’ Γα**σε με, αυτό ήταν πολύ δυνατό’’. Τότε ο διαιτητής χωρίς δισταγμό του δείχνει την κόκκινη κάρτα ακριβώς δύο δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του ματς, με την αιτιολογία της κακής χρήσης της γλώσσας.

Οι συμπαίχτες του όταν δέχτηκε την κόκκινη κάρτα είχαν λυθεί στα γέλια, μιας και στην αρχή νόμιζαν πως ήταν πλάκα.

Εν τέλη όλα ήταν πολύ σοβαρά και ο παίχτης αποχώρησε. Η ομάδα του δεν πτοήθηκε όμως και κέρδισε με 11-2 (Sunday League γαρ).

Παρά την δημοσιότητα που πήρε το ρεκόρ, για κάποιον λόγο δεν μπήκε ποτέ στο βιβλίο των ρεκόρ Guiness παρά την προσπάθεια της γυναίκας του Todd.

Για την ιστορία ο παίχτης τιμωρήθηκε με πρόστιμο 27 λιρών και αποβολή από κάθε ματς για 35 μέρες.

Αυτή ήταν η πρώτη και η μόνη κόκκινη κάρτα που έχει δεχθεί ο 42χρονος πλέον επιθετικός ο οποίος σήμερα αγωνίζεται στην Taunton Districtside Alcombe Rovers.

Το μεγάλο κρίμα είναι πως δεν υπάρχει βίντεο από το συγκεκριμένο ματς, το οποίο είμαστε σίγουροι πως θα μας χάριζε άφθονο γέλιο.

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Barman Tales 7/3

bottom of page