top of page

Η πιο σημαντική μεταγραφή της Everton

Πρωταγωνιστές του ποδοσφαίρου είναι προφανώς οι αθλητές αλλά πίσω από την σκηνή πολλές ομάδες έχουν αφανείς ήρωες και σήμερα θα μιλήσουμε για έναν από αυτούς.


Ο Marcel Brands της Everton ήρθε στην ομάδα τον Μάιο του 2018 από την Eidhoven ως τεχνικός διευθυντής και 6 μήνες μετά την πρόσληψη του προωθήθηκε σε υπεύθυνος της στρατηγικής της ομάδας. Έφερε μία νέα νοοτροπία στις μεταγραφές της ομάδας, η οποία έχει να κάνει με το προσωπικό κομμάτι. Ο Brands πέρα από το αθλητικό κομμάτι, μαθαίνει τα πάντα για την οικογένεια του παίχτη και τους φίλους του πριν τον προσεγγίσει.


Χαρακτηριστικό παράδειγμα η μεταγραφή του Moise Kean όπου ο Brands έδωσε μία φανέλα της ομάδας στην μητέρα του παίχτη με το όνομα του γιου της λέγοντας της πως ‘’εμείς θα φροντίσουμε τον γιο σας''. Όπως σε κάθε παίχτη έτσι και στον Ιταλό, του είχε αναλύσει στο σπίτι του σε παρουσίαση πως θα δουλέψει με τους συμπαίχτες του, την ανάλυση του για τις αδυναμίες και τα δυνατά του σημεία καθώς και διαφορετικά συστήματα και πως θα ήταν ο ακριβής ρόλος του στην ομάδα.

Άλλο ένα παράδειγμα ήταν όταν η Everton συμφώνησε με την Manchester City για τον Fabian Delph, o Brands πήγε στο σπίτι του παίχτη για να προετοιμάσουν μαζί την παρουσίαση του στην ομάδα.

Το ίδιο έκανε και στις Eidhoven και Alkmaar βέβαια φέρνοντας στους Ολλανδούς παίχτες όπως οι Lozano, Wijnaldum και Μousa Dembele. Στην περίπτωση του Lozano για την ακρίβεια μιλούσε επί 6 μήνες με τον Μεξικανό και είχε πάει στο σπίτι του 2 φορές.

H Everton λόγω του Brands, πλέον είναι ένας μεγάλος παίχτης στο μεταγραφικό παζάρι και δεν είναι τυχαίο πως από την έλευση του και μετά η ομάδα μιλάει πλέον με μεγάλα κλαμπ όπως η Barcelona, από την οποία έχει πάρει 3 παίχτες(Digne, Mina & Gomes) και η Juventus. Τα αποτελέσματα στο γήπεδο έχουν αρχίσει να φαίνονται δειλά δειλά και οι φίλαθλοι της ομάδας είναι κάτι παραπάνω από αισιόδοξοι για το μέλλον της ομάδας.

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Barman Tales 7/3

bottom of page