top of page

Η προσπάθεια για την οικονομική σωρηρία της Charlton

Αδιαμφισβήτητα το 2020 είναι μία κακή χρονιά.

Αν όμως είσαι και φίλος της Charlton αυτό την κάνει ακόμα χειρότερη.

Η οπαδοί της Charlton στις αρχές της χρονιάς γιόρταζαν την πώληση της ομάδας έπειτα από 5 χρόνια μάχης απέναντι στον πρώην ιδιοκτήτη της ομάδας Roland Duchatelet.


O Βέλγος επιχειρηματίας πούλησε την ομάδα για 1 λίρα σε μία κοινπραξία εταιριών την East Street Investments (ESI), με τον Σύριο επιχειρηματία Tahnoon Nimer να κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο. Σημαντικό κομμάτι της συμφωνίας ήταν πως ο ESI είχε υποχρέωση να αγοράσει το γήπεδο της ομάδας και το προπονητικό κέντρο για 50 εκ. λίρες εντός 18 μηνών. Και εδώ ξεκινάνε τα ωραία…

Ο Nimer κατηγόρησε τον πρώην ατζέντη και μέτοχο της ομάδας Matt Southall πως έκλεψε χρήματα της ομάδας για να αγοράζει μία Range Rover αξίας 97,000 λιρών και αμέσως τον απέλυσε. Από την άλλη ο Southall το αρνήθηκε και κατηγόρησε τον Nimer πως δεν έχει βάλει ούτε 1 λίρα στην ομάδα.

Στις 10 Ιουνίου τελικά ο Nimer συμφώνησε να πουλήσει την ομάδα στον επιχειρηματία Paul Elliott.

Στα χαρτιά όμως καθώς στην πράξη τίποτα δεν είναι σίγουρο ακόμη.

Τα επίσημα έγγραφα δεν έχουν κατατεθεί στην EFL και έτσι ακόμα και στην ομάδα δεν ξέρουν ποιος είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης.

Οι οπαδοί φοβούνται πολύ μην η ομάδα τους γίνει η επόμενη Bury και γι’αυτό έχουν ξεκινήσει τις διαμαρτυρίες.

Χθες συγκεντρώθηκαν έξω από το Valley αφήνοντας συμβολικά από 1 λίρα ο καθένας, ποσό για το οποίο πωλήθηκε η ομάδα στον νέο ιδιοκτήτη.


Αργότερα έγιναν και επεισόδια με τους οπαδούς να εισβάλουν στο γήπεδο και στα γραφεία και η αστυνομία να έρχεται για να ηρεμήσει την κατάσταση.

Η ομάδα βρίσκεται σε οριακό σημείο και οι οπαδοί περιμένουν να δουν τι μέλλει γενέσθαι στην ομάδα ελπίζοντας να αποφύγει τα χειρότερα σε μία χρονιά που ομολογουμένως όλοι θέλουν να ξεχάσουν.

Να ευχαριστήσουμε τον φίλο της σελίδας @Nikos Roub για τις φωτογραφίες που τράβηξε ο ίδιος από την χθεσινή διαμαρτυρία των οπαδών. #saveCAFC #ESIout #Elliottout

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Barman Tales 7/3

bottom of page