top of page

Η προσφορά του Lou Macari στην κοινότητα

Για όποιον δεν τον αναγνώρισε, ο εικονιζόμενος είναι ο θρύλος της Manchester United Lou Macari, στην οποία αγωνίστηκε 404 φορές και σκόραρε 97 γκολ στο διάστημα 1973-1984. Ο Macari, παρότι κατάγεται από το Εδιμβούργο, ζει εδώ και αρκετά χρόνια στο Stoke (υπήρξε και προπονητής της ομάδας).


Πριν 4 χρόνια, ο Σκοτσέζος παρατήρησε πως ο αριθμός των αστέγων στην πόλη έχει ανέβει αρκετά. Έτσι αποφάσισε να πάει στο δημαρχείο της πόλης και να ζητήσει έναν χώρο για να μπορούν να κοιμούνται αυτοί οι άνθρωποι. Μετά από αγώνα κατάφερε να δημιουργήσει το Macari Centre!

Στη μονάδα πλέον φιλοξενούνται πάνω από 40 άτομα, τα οποία έχουν το δικό τους δωμάτιο, έχουν τηλεόραση και φαγητό, τα οποία όλα προέρχονται από δωρεές. Ο Macari λέει πως οι περισσότεροι έχουν καταλήξει στο δρόμο λόγω της χρήσης ναρκωτικών, τα οποία τους ελέγχουν ακόμα, αλλά κάνει ότι μπορεί για να τους βοηθήσει να το πολεμήσουν. Ο ρόλος του δεν είναι ο "πρώην ποδοσφαιριστής-είδωλο" αλλά ο άνθρωπος που θα τους βοηθήσει να ξαναπάρουν τη ζωή στα χέρια τους.

Από εμάς έχει πάντως μια κερασμένη μπύρα για το έργο του! 🍺

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Barman Tales 7/3

bottom of page