top of page

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης που έπαιξε χωρίς κόσμο στο γήπεδο

Ντέρμπι παραμονής σημερα για την Aston Villa και ο μεγάλος φίλος της σελίδας και της ομάδας @Lykos Stav μας θυμίζει μια εξαιρετική ιστορία.

Στο αποψινό κρίσιμο για την παραμονή της ματς με την Μαν Γιου, η Άστον Βίλλα δεν θα έχει την συμπαράσταση των οπαδών της, όπως άλλωστε και καμιά άλλη ομάδα λόγω Κορονοϊού. Και, μπορεί στην Αγγλία να μην είναι συνηθισμένοι στα «κεκλεισμένων των θυρών», όμως υπήρχαν κάποιες μετρημένες στα δάχτυλα περιπτώσεις.

Για την λαοφιλή ομάδα του Μπέρμιγχαμ, αυτή αφορά στο μακρινό 1983, όταν αναγκάστηκε να αγωνιστεί σε άδειο Βίλλα Πάρκ στον αγώνα με την Μπεσίκτας για το Κύπελλο Πρωταθλητριών.


Τί είχε συμβεί; Την προηγούμενη χρονιά, στον ημιτελικό με την Άντερλεχτ στο Χέιζελ, οι οπαδοί της Βίλλα τα έκαναν (τί πρωτότυπο) γυαλιά καρφιά, συνεπλάκησαν με την αστυνομία, ενώ προς το τέλος του αγώνα, ένας οπαδός της εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο παρεμποδίζοντας τον επιθετικό των Βέλγων που έβγαινε σε τετ α τετ με τον τερματοφύλακα!

Το ματς τελείωσε -με καθυστέρηση μισής ώρας- 0-0 κι η Βίλλα προκρίθηκε χάρει στο 1-0 του πρώτου αγώνα, φτάνοντας στη συνέχεια στον απόλυτο θρίαμβο, στον τελικό του Ρότερνταμ απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου.

Η ποινή απ`την Ουέφα για τα έκτροπα, ήταν ένα γερό για την εποχή πρόστιμο και τιμωρία μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών την επόμενη χρονιά στην Ευρώπη.

Η κάψα του κόσμου να δει την πρωταθλήτρια πλέον Ευρώπης απέναντι στην Τουρκική Μπεσίκτας, τον οδήγησε να σκαρφαλώσει στα δέντρα της Τρίνιτυ Ρόουν (της μοναδικής πλευράς που μπορούσε κάποιος να έχει περιορισμένη έστω οπτική του αγωνιστικού χώρου).

Μια μπύρα λοιπόν, σε ανάμνηση μιας εποχής που οι χωριάτες μεσουρανούσαν στην Ευρώπη και στην υγειά όλων των καψούρηδων ματάκηδων της μπάλας.🍺

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Barman Tales 7/3

bottom of page