top of page

Η σχέση της Burger King με τη Stevenage

Πριν από έναν περίπου χρόνο η αλυσίδα Fast food Burger King έδωσε στην Stevenage Football Club το ποσό των 50.000 λιρών ώστε να γίνει ο βασικός χορηγός στην φανέλα της. Αρχικά, θα ερωτηθείτε όλοι γιατί μια τόσο γνωστή αλυσίδα αποφάσισε να επενδύσει το brand name της σε μια τόσο μικρή ομάδα. Η απάντηση κρύβει από πίσω της μια εκπληκτική στρατηγική μάρκετινγκ.


Η Burger King εκτός από τη συμφωνία με την Stevenage είχε κάνει συμφωνία με την EA Sports ώστε η ομάδα να είναι στο FIFA 20. Όμως δεν ήταν μόνο η ομάδα στο παιχνίδι. Παίζοντας λοιπόν με τη Stevenage ένας παίκτης θα μπορούσε να κάνει κάποια challenges και να κερδίσει έτσι δωρεάν γεύματα σε εστιατόρια Buger King! Μερικά από αυτά ήταν να κάνεις χατ τρικ σε 3 σερί παιχνίδια ή να βάλεις γκολ με έναν συγκεκριμένο τρόπο.

Αυτό οδήγησε στην εκτόξευση της δημοτικότητας της Stevenage στο Online gaming κοινό, το οποίο διψούσε για νέα challenges και δωρεάν burgers! Να φανταστείτε πως από τότε που ξεκίνησαν τα challenges, οι gamers έχουν σκοράρει περισσότερα από 25.000 γκολ με τη Stevenage. Και το πιο τρελό από όλα ήταν το γεγονός ότι το eshop της ομάδας ξέμεινε από φανέλες διότι πουλήθηκαν όλες!

Μπορεί βέβαια να ήταν μια εξαιρετική στρατηγική που βοήθησε και τις 2 μεριές οικονομικά, αλλά αγωνιστικά δε βοήθησε και πολύ την Stevenage η οποία πέρυσι τερμάτησε στην προτελευταία θέση στη League Two και οριακά παρέμεινε στην κατηγορία.

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Barman Tales 7/3

bottom of page