top of page

Η χρονιά που θέλει να ξεχάσει η Morecambe



Το 2020 κανονικά θα έπρεπε να ήταν η χρονιά της Morecambe, μιας και θα συμπλήρωνε 100 χρόνια ζωής.

Η ομάδα από το Lancashire είχε οργανώσει διάφορες εκδηλώσεις με σκοπό να το γιορτάσει και να έρθει πιο κοντά με την κοινότητα του Morecambe.

Μάλιστα σε μία από αυτές θα έπαιζε μουσική και ο πασίγνωστος πιανίστας Jools Holland, με την ομάδα να υπολόγιζε ένα κέρδος ύψους 100,000 λιρών.


Όπως όμως όλοι μπορείτε να φανταστείτε τίποτα από αυτά δεν έγινε πραγματικότητα την χρονιά που μας πέρασε ελέω πανδημίας.

Για την ακρίβεια τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα όταν τον Μάιο της ίδιας χρονιάς, ο 23χρονος αμυντικός της ομάδας Christian Mbulu, άφησε ξαφνικά την τελευταία του πνοή.

Η ομάδα στο μεγάλο της ματς την περασμένη Κυριακή απέναντι στην Chelsea, δεν τον ξέχασε και τοποθέτησε σε μία θέση στον πάγκο της ομάδας, ένα κάδρο με την φωτογραφία του παίχτη.


Ούτε οι φίλαθλοι τον ξέχασαν όμως και συγκέντρωσαν 30,000 λίρες για να στηρίξουν την οικογένεια και τα έξοδα της μικρής κόρης του Mbulu.



Η φωτογραφία του Mbulu στον πάγκο του Stamford Bridge



Μιλώντας για στήριξη των φιλάθλων, η ομάδα από τον περασμένο Απρίλιο έχει πουλήσει 700 εισιτήρια διαρκείας για την σεζόν 2020-2021. Αυτά τα εισιτήρια προφανώς είναι άχρηστα, αλλά κανείς από τους 700 δεν έχει ζητήσει αποζημίωση, καθώς θέλουν τα χρήματα αυτά να βοηθήσουν την ομάδα.


Επειδή όμως μας αρέσει να κοιτάμε το μέλλον θετικά, το 2021 έχει ξεκινήσει με αισιοδοξία για την ομάδα και όχι μόνο επειδή βρίσκεται στις θέσεις των play off ανόδου στην League Two.

Το πρώτο θετικό του 2021 είναι πως το ματς απέναντι στην Chelsea μεταδόθηκε τηλεοπτικά και έφερε πολύ σημαντικά έσοδα στην ομάδα ώστε να καλύψει τα κενά στα ταμεία από την απουσία του κόσμου από τα γήπεδα.


Το δεύτερο είναι πως η ομάδα έχει διαθέσει το γήπεδο της, το 11 χρονών Mazuma Stadium, στον NHS (Εθνικό σύστημα υγείας) για να γίνει κέντρο εμβολιασμού, σκορπίζοντας αισιοδοξία στην τοπική κοινότητα για την σύντομη επιστροφή στην κανονικότητα.


Μπορεί το τελευταίο μας podcast να ήταν για τις 20 πιο ‘’μισητές’’ ομάδες του νησιού, αλλά η Morecambe θα ήταν σίγουρα μέσα στις 20 πιο αγαπητές όποιου Άγγλου και αν ρωτούσες.


ΥΓ: Για τους λάτρεις της πυγμαχίας, ο Tyson Fury έχει το προπονητήριο του στην γωνία του γηπέδου.

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Barman Tales 7/3

bottom of page