top of page

Μια ιστορία για το Merseyside Derby

Εμβόλιμη αγωνιστική έχουμε αυτή την εβδομάδα και δεσπόζει το ντέρμπι του Merseyside στο αυριανό πρόγραμμα. Πιάστε μπύρες λοιπόν και ετοιμαστείτε

Μια παραδοσιακή κόντρα με τα γήπεδα των 2 ομάδων να βρίσκονται σε απόσταση λίγων μέτρων μεταξύ τους. Κάτι όμως που δεν ξέρετε ίσως είναι πως η πρώτη ομάδα που αγωνίστηκε στο Anfield δεν ήταν η Liverpool αλλά η Everton.


Οι "Toffees" έπαιξαν το πρώτο ματς της ιστορίας τους στις 27 Σεπτεμβρίου του 1894 απέναντι στην Earlstown και το πρώτο επαγγελματικό ματς στις 8 Σεπτεμβρίου του 1888 στο Anfield road. Η Liverpool ιδρύθηκε 4 χρόνια αργότερα. H Everton αποφάσισε να εγκαταλείψει το Anfield Road στις 25 Ιανουαρίου 1892 και να μεταφερθεί στην βόρεια μεριά του Stanley Park στο γνωστό μέχρι και σήμερα Goodison park.

Με αυτόν τον τρόπο η Liverpool μετακόμισε στο Anfield Road. Για την ιστορία η Liverpool όταν δημιουργήθηκε ήθελε να ονομαζόταν Everton Athletic. Ευτυχώς αυτό δεν έγινε.

Αν είστε λοιπόν οπαδός της Everton μπορεί η ομάδα σας να μην έχει καταφέρει να ξεπεράσει την Liverpool αλλά τουλάχιστον μπορείτε να λέτε ότι η ομάδα σας έπαιξε στο Anfield πριν από την Liverpool.

Όχι και μικρό πράγμα...

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Barman Tales 7/3

bottom of page