top of page

Ο άνθρωπος που έπαιξε 2 αγώνες σε μία ημέρα

Ένα μεγάλο παράπονο των ποδοσφαιριστών την συγκεκριμένη περίοδο είναι πως έχουν να παίξουν πολλά συνεχόμενα ματς και η κόπωση είναι έντονη.

Αυτά διαβάζει λογικά σήμερα ο Mark Hughes και γελάει. Τι εννοούμε όμως…

Ο Mark Hughes πέρα από προπονητής ήταν και ένας επιτυχημένος ποδοσφαιριστής. Το 1987 συγκεκριμένα αγωνιζόταν στην Μπαρτσελόνα και η αλήθεια είναι πως δεν τα πήγαινε και πολύ καλά.


Έτσι όταν ήρθε η πρόταση για να αγωνιστεί ως δανεικός στην Μπάγερν Μονάχου, προφανώς και το είδε σαν μία θετική εξέλιξη.

Στο πρώτο του ματς μάλιστα με τους Βαυαρούς πέτυχε ένα γκολ και σέρβιρε άλλο ένα κερδίζοντας από την αρχή τον τεχνικό διευθυντή της ομάδα Ούλι Χένες (ναι από τότε είναι εκεί ο άτιμος).

4 μέρες μετά θα αγωνιζόταν απέναντι στην Γκλάντμπαχ αλλά υπήρχε ένα πρόβλημα. Την ίδια μέρα θα έπρεπε να αγωνιστεί και στην Πράγα απέναντι Τσεχοσλοβακία με την Εθνική ομάδα της Ουαλίας σε ένα ματς-πρόκριση για την χώρα του για το Euro 88.

Ο Χένες όμως ήταν αποφασισμένος ο παίχτης να αγωνιστεί και στα δύο παιχνίδια και κανόνισε τα πάντα.

Όταν τελείωσε το ματς της Ουαλίας λοιπόν (ήττα με 2-0), ένα Lada (ναι Lada) περίμενε τον Hughes έξω από το γήπεδο για να τον πάει στο αεροδρόμιο ώστε να επιβιβαστεί σε ιδιωτικό τζετ για το Μόναχο. Εκεί βρισκόταν ο Ούλι Χένες με την Πόρσε του όπου και τον πήγε στο γήπεδο χωρίς να γνωρίζει κανείς τίποτα.

Τελικά τον πέρασε στα κρυφά στον αγωνιστικό χώρο και οι συμπαίχτες του, όπως και όλο το γήπεδο, τον είδαν ξαφνικά να προθερμαίνεται όταν ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο. Το σοκ όλων λογικό αν σκεφτεί κανείς ότι πριν 2 ώρες τον έβλεπαν στην τηλεόραση να αγωνίζεται στην Πράγα…

Όλο αυτό όμως ήταν ένα κόλπο του Χένες για να ανεβάσει την ψυχολογία των Βαυαρών και να πιάσει αδιάβαστη την Γκλάντμπαχ. Και το πέτυχε.

Ο Hughes πέρασε στο γήπεδο ενώ η ομάδα του ήταν πίσω στο σκορ και με την βοήθεια του η Μπάγερν γύρισε το ματς και πήρε την πρόκριση για την επόμενη φάση του κυπέλλου με 3-2.

Το ημερολόγιο έγραφε 11 Νοεμβρίου 1987, σε μία περίπου ‘’σαν σήμερα’’ ιστορία. Και κάπως έτσι ο Mark Hughes έχει να υπερηφανεύεται πως κατάφερε να παίξει 2 παιχνίδια σε 2 διαφορετικές χώρες, σε διάστημα 5 ωρών.

Και μετά γκρίνιαζε η Liverpool πέρυσι που θα έπρεπε να αγωνιστεί Τρίτη για το Λίγκ Καπ στην Αγγλία και Τετάρτη για το παγκόσμιο κύπελλο συλλόγων, όταν μία ερώτηση στον Mark Hughes θα έλυνε το πρόβλημα…

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Barman Tales 7/3

bottom of page