top of page

Ο "Έλληνας Θεός" των ημι-επαγγελματικών κατηγοριών

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε έχουμε μία ιδιαίτερη αδυναμία στις μικρές κατηγορίες της Αγγλίας.

Έτσι όταν μας έστειλε την παρακάτω ιστορία ο φίλος της σελίδας @Chris Kazantzoglou, ο οποίος είναι ίσως ο μεγαλύτερος Έλληνας φαν των Blyth Spartans, δεν μπορούσαμε να μην την μοιραστούμε μαζί σας. Κάμερα στον Χρήστο λοιπόν και καλή απόλαυση: Το Αγγλικό ποδόσφαιρο έχει να μας διηγηθεί άπειρες ιστορίες καθημερινής τρέλας. Για κάποιους στην Αγγλία παίζεται ποδόσφαιρο και πιο κάτω από τις 4 μεγάλες κατηγορίες! Μεταξύ επαγγελματικών και ερασιτεχνικών κατηγοριών βρίσκονται οι Ημι-Επαγγελματικές κατηγορίες.

Εκεί θα βρείτε και την Blyth Spartans. Στην ομάδα βρίσκεται εδώ και 15 χρόνια ο παίχτης θρύλος (των μικρών κατηγοριών) Robbie Dale! Στο Blyth των θεωρούν έναν μικρό Έλληνα Θεό όπως μου πρώτο είπαν οι οπαδοί της ομάδας!


Χωρίς να θέλω να περιαυτολογώ, ας περάσω στην ιστορία μου. Την σεζόν 2014/15 η Blyth Spartans βρήκε στον 3ο γύρο του κυπέλλου Αγγλίας την Birmingham. Ο Robbie όμως δούλευε πριν και μετά των αγώνα! Τα 2 γκολ στο 1ο ημίχρονο από τον 30χρονο επιθετικό έδωσε την πίστη σε πολλούς ότι η ομάδα θα νικούσε την Birmingham City!

Αλλά, τα 3 γκολ στο 2ο ημίχρονο άφησαν απογοητευμένους τους οπαδούς της ομάδας. Μετά τον αγώνα, Ρόμπι επέστρεψε ξανά στην πραγματικότητα και την καθημερινή εργασία του στην Gosforth’s Blacksmiths Arms.

“Ήταν λίγο περίεργο να επιστρέψω πίσω στην δουλειά μου”, δήλωσε ο αρχηγός των Σπαρτιατών. ο οποίος έκανε το ντεμπούτο 15 χρόνια πριν και απέρριψε αρκετές προσφορές όπως της Oxford United όταν έπαιζε στην League Two!
“Tο Σάββατο (02/01/2015) ήταν κάπως περίεργο, Στο ημίχρονο ήμασταν ενθουσιασμένοι, αλλά, στο 2ο μέρος δεχτήκαμε 3 γκολ. Δεν ξέρω, ίσως αυτός να είναι ο καλύτερος τρόπος να βγεις έξω και να τα δώσεις όλα, αυτός είναι ένας σωστός αγώνας κυπέλλου. Το βράδυ δούλευα στο Gosforth και αρκετοί μου έδιναν συγχαρητήρια παρά το αποτέλεσμα. Ήταν ωραίο να ακούω διάφορους ανθρώπους να μιλάνε για την ομάδα. Ελπίζω ότι αρκετοί τώρα που δεν έχουν παρακολουθήσει την ομάδα θα έρθουν και θα μας δουν να παίζουμε. Είχα μερικούς φίλους που ποτέ δεν είχαν δει έναν αγώνα από εμάς, ελπίζω τώρα να τους δω στο γήπεδο.”

Ωστόσο, δεν υπήρχε αρκετός χρόνος για τον Ρόμπι να απολαύσει αυτές τις στιγμές, γιατί το πρωί της Κυριακής έπρεπε να επιστρέψει στο πόστο του στην παμπ!

“Ο Ρόμπι είναι καλός μου φίλος”, δήλωσε ένας πελάτης της Blacksmiths Arms. Και συνέχισε: “Ξέρω ότι πήγαν περίπου 15 άτομα από την παμπ για να τον δουν να αγωνίζεται και έκαναν πολύ καλά, μετά των αγώνα είναι κάτι σαν πόλος έλξης για την παμπ.”

Μία αγνή ιστορία που ξεχειλίζει Αγγλία και αν σας άρεσε αυτή και θέλετε να μάθετε και άλλες παρόμοιες από τους ‘’Έλληνες’’ Blyth Spartans ρίξτε μία ματιά στην επίσημη σελίδα στην Ελλάδα της ομάδας την «Blyth Spartans Greek Community» εδώ στο Facebook

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Barman Tales 7/3

bottom of page