top of page

Ο ειδικός ύπνου της Rotherham

Ο κύριος που βλέπετε στην φωτογραφία ονομάζεται James Wilson και εργάζεται ως ειδικός ύπνου στην Rotherham United Football Club. Ναι καλά διαβάσατε, ειδικός ύπνου!

Ο Wilson είναι πρώην παίκτης των ακαδημιών της ομάδας. Στην μικρή καριέρα του είχε θέματα με τον ύπνο που επηρέαζαν την απόδοσή του. Πλέον κάνει επιστημονικές μελέτες στο πως μερικές τεχνικές μπορούν να βοηθήσουν τους παίκτες να ξεκουράζονται περισσότερο αλλά και πιο σωστά.


Ο ίδιος πιστεύει πως ένας πολύ σημαντικός παράγοντας είναι η θερμοκρασία. Παρατήρησε σε έναν ποδοσφαιριστή που ανέφερε πως δε κοιμόταν καλά, ότι η θερμοκρασία στον χώρο του ήταν αρκετά χαμηλή. Όταν του πρότεινε να την αυξήσει εκείνος είδε εντυπωσιακά αποτελέσματα στην ποιότητα του ύπνου του.

Επιπλέον, ειδικά για τους νέους παίκτες που μένουν πρώτη φορά μόνοι τους, θεωρεί πως είναι σημαντικό να υπάρχει κάτι στο δωμάτιο που να τους θυμίζει το παλιό σπίτι. Αυτό μπορεί να είναι ένα απλό διακοσμητικό, μια αφίσα, ακόμα και το απορρυπαντικό που χρησιμοποιούταν στο σπίτι!

Τέλος, αναφέρει πως το στρώμα και το μαξιλάρι παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο και πλέον συνεργάζεται με έναν Φινλανδό ορθοπεδικό ώστε να κατασκευάσει το προσωπικό στρώμα και μαξιλάρι για όλα τα μέλη της ομάδας!

Πιστεύετε πως όλα τα παραπάνω είναι ικανά να βελτιώσουν τον ύπνο ενός ποδοσφαιριστή; Πόσο μάλλον την αγωνιστική του απόδοση;

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Barman Tales 7/3

bottom of page