top of page

Ο παλαιότερος οπαδός στη νησί

Η Derby County δεν μπορεί να περηφανεύεται για πολλά πράγματα φέτος αλλά μπορεί να λέει πως έχει τον πιο παλιό φίλαθλο του νησιού.

Ο Derek Eley είναι 102 ετών και έχει πάει σχεδόν σε όλα τα εντός έδρας παιχνίδια της ομάδας του τα τελευταία 88 χρόνια, χάνοντας ματς μόνο όταν αναγκάστηκε να πολεμήσει στον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το πρώτο του ματς ήταν το μακρινό 1931 όταν και η Derby ήταν στο Baseball Ground και μέχρι και όταν ήταν 89 ετών πήγαινε και στα εκτός έδρας ματς της ομάδας.


Όντας στην Ιταλία για να υπηρετήσει την πατρίδα του, κατά την διάρκεια του πολέμου, ο Eley έστειλε γράμμα στον πρόεδρο της FA ζητώντας του εισιτήρια για τον τελικό του FA Cup. Παραδόξως του τα έδωσε και πήγε και είδε από κοντά την ομάδα του να κερδίζει στον τελικό την Charlton με 4-1.

Η ομάδα τον τίμησε το προηγούμενο Σάββατο στο εντός έδρας παιχνίδι της ως επίτιμο καλεσμένο και οι παίχτες με την σειρά τους πήγαν να τον χαιρετήσουν.

Και αν αναρωτιέστε, ναι ακόμα παρακολουθεί από το γήπεδο τα εντός έδρας παιχνίδια με τον γιο του, ο οποίος του λέει τι γίνεται στον αγώνα όταν η μπάλα περνάει το κέντρο καθώς δεν μπορεί να δει μακριά.

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Barman Tales 7/3

bottom of page