top of page

Ο πρώτος αθλητής που έπαιξε στην εθνική ομάδα ποδοσφαίρου και μπάσκετ!

Όσοι παρακολουθείτε το Σκωτσέζικο πρωτάθλημα θα γνωρίζετε σίγουρα τον επιθετικό της Hibernian, Christian Doidge.


Επίσης θα υποψιάζεστε πως με την φετινή του χρονιά (έστω και ως μισή στην Σκωτία λόγω της πανδημίας) θα ήταν στις επιλογές του Ryan Giggs για την εθνική ομάδα της Ουαλίας. Αυτό όμως που σίγουρα δεν γνωρίζετε είναι πως αν τελικά αγωνιστεί με την Εθνική Ομάδα θα γίνει ο πρώτος Ουαλός στην ιστορία που θα έχει αγωνιστεί και με την Εθνική Ομάδα του ποδοσφαίρου, αλλά και με αυτήν του μπάσκετ.

Ναι καλά διαβάσατε. Ο 28χρονος Doidge στην ηλικία των 15 ετών έμεινε εκτός της ακαδημίας της Bristol Rovers και τότε αποφάσισε να επικεντρωθεί στο σχολείο παίζοντας παράλληλα και σε μία ομάδα μπάσκετ.

Εκεί από την αρχή διέπρεψε και τελικά στην ηλικία των 17 ετών αγωνίστηκε στο Ευρωμπάσκετ για μικρές χώρες στην Μάλτα με την φανέλα της Ουαλίας.

Μετά από αυτό το τουρνουά όμως επειδή οι φίλοι του έπαιζαν ποδόσφαιρο, επέστρεψε στο χορτάρι ώστε να παίζει μαζι τους.

Από εκεί και έπειτα θυμήθηκε την αγάπη του για το ποδόσφαιρο και το πήγε πιο σοβαρά. Τελικά κατάφερε στα 21 του να κάνει το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με την Dagenham & Redbridge.

Μέχρι τότε βέβαια έκανε διάφορες δουλειές για να τα βγάζει πέρα. Μία από αυτές τις δουλειές ήταν και αστυνομικός.

Πλέον και έχοντας αλλάξει αρκετές ομάδες, αγωνίζεται στην Hibernian και μπορεί να ονειρεύεται να κατορθώσει κάτι το οποίο δύσκολα θα ξανακάνει κάποιος Ουαλός στο μέλλον.

Όλα είναι στο χέρι ενός παιδικού του ήρωα λοιπόν ώστε να τον διαλέξει στην Εθνική του ποδοσφαίρου αυτή την φορά και να μπορεί να διηγείται αυτό του το κατόρθωμα σε κάποια pub στο μέλλον, πίνοντας μπύρες όταν θα έχει πλέον αποσυρθεί

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Barman Tales 7/3

bottom of page