top of page

Ο υποψήφιος αγοραστής της Derby County

Ο κύριος που βλέπετε στη φωτογραφία, είναι ο Σεϊχης Khaled bin Zayed Al Nahyan, μέλος της βασιλικής οικογένειας του Abu Dhabi, και ξάδερφος του ιδιοκτήτη της Manchester City, Σεϊχη Mansour.


Ο Khaled, μόλις πριν από έναν χρόνο, είχε προσπαθήσει να αγοράσει τη Newcastle, ενώ το 2018 η πρότασή του (αξίας 2 δις) να αγοράσει τη Liverpool, απορρίφθηκε από τους Reds.

Όμως ο Σείχης από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, δε το βάζει κάτω. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, σκοπεύει να καταθέσει πρόταση για την αγορά της Derby County. Η εταιρεία Derventio Holdings (UK) Limited, στην οποία ο Khaled έχει μεγάλη επιρροή, πρόσφατα εγγράφηκε στις επίσηςμες εταιρείες της Βρετανίας. Σε αυτή την εταιρεία εργάζονται κάποια σημαντικά πρόσωπα που έχουν βοηθήσει στις πωλήσεις ομάδων, όπως Christopher Samuelson στη πώληση της Reading το 2012 και της Aston Villa το 2016.

O τωρινός πρόεδρος της Derby, Morris, φαίνεται πως ψάχνει εδώ και καιρό να πουλήσει την ομάδα λόγω χρεών. Να υπενθυμίσουμε πως πρόσφατα το γήπεδο της ομάδας Pride Park πωλήθηκε σε μια από τις εταιρείας του για λογιστικούς λόγους, και για να καλύψει το profitability rule.

Η Derby του Philip Cocu δεν έχει κάνει καλό ξεκίνημα φέτος και βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην 22η θέση της Championship. Η καρέκλα του Cocu τρίζει και ο Rooney φαίνεται βάσει δημοσιευμάτων να είναι ο επόμενος αντικαταστάτης στον πάγκο, κάτι σαν παίκτης-προπονητής για την ακρίβεια.

Μια εξαγορά της ομάδας σίγουρα θα τη βοηθούσε να ανελιχθεί και γιατί όχι να επιστρέψει και στα σαλόνια της Premier League!

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Barman Tales 7/3

bottom of page