top of page

Οι αλλαγές που έρχονται στο παγκόσμιο ποδόσφαιριο

Στην περσινή σεζόν τέσσερις Αγγλικές ομάδες ήταν οι πρωταγωνίστριες στους τελικούς των Ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Liverpool και Tottenham στο Champions League και Chelsea και Arsenal στο Europa League.


Τον περασμένο Οκτώβριο, η FIFA ανακοίνωσε πως σκέφτεται να μεγαλώσει το Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων και να αυξήσει τις ομάδες στις 24 κάτι που όμως η UEFA φαίνεται να μη δέχεται. Επιπλέον, η FIFA θέλει να διοργανώσει μια παγκόσμια διοργάνωση, μια Global Super League, όπου οι ομάδες που συμμετέχουν θα πρέπει να είναι μόνο εκεί και όχι στα εγχώρια πρωταθλήματα.

Σύμφωνα με τους New York Times ο πρόεδρος της FIFA Gianni Infantino έχει μιλήσει για το συγκεκριμένο θέμα με αρκετούς προέδρους ομάδων με τον πρόεδρο της Real Florentino Perez να μοιάζει θετικός στη δημιουργία μιας κλειστής παγκόσμιας λίγκας.

Ο Sir Alex Ferguson πιστεύει πως κάτι τέτοιο δεν θα ενδιέφερε τις Αγγλικές ομάδες. Οι ομάδες της Premier League αγωνίζονται στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου, και η συμμετοχή στο Chapions League είναι ένα μόνιμο κίνητρο για παίκτες και ομάδες.

Ο Fergie επίσης δήλωσε πως ναι μεν τα οικονομικά δεδομένα σε μια κλειστή παγκόσμια λίγκα θα είναι πολύ πιο συμφέροντα για μια ομάδα, αλλά αυτή τη στιγμή οι ομάδες της Premier League είναι ήδη αρκετά ωφελημένες σε αυτό το κομμάτι, με εταιρείες κολοσσούς όπως η SKY, η BT και η Amazon να σπονσοράρουν το πρωτάθλημα.

Εσείς πιστεύετε πως η δημιουργία μιας κλειστής παγκόσμιας λίγκας είναι εφικτή; Οι Αγγλικές ομάδες θα συμμετείχαν;

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Barman Tales 7/3

bottom of page